Podem viure en una societat digital oberta i democràtica i alhora segura per a tothom? Quan estats, grans corporacions, agències de seguretat i cossos policials utilitzen les nostres dades, normalment ho fan en contra nostra i de les nostres llibertats. Fins a quin punt serem capaços de renunciar als nostres drets en nom de la seguretat nacional i del bé comú?
Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic i víctima d’espionatge en l’afer Catalangate, ens introdueix al capitalisme de vigilància de les grans tecnològiques, i ens mostra com ho han aprofitat les agències de seguretat per crear un registre permanent de l’activitat dels ciutadans i les conseqüències que aquests fets tenen per a la democràcia.
«Amb el Watergate, Carl Bernstein i Bob Woodward de The Washington Post ens van ensenyar que, quan el poder polític utilitza la tecnologia per espiar rivals polítics, “la democràcia mor a la foscor”. Amb el Catalangate, els investigadors de Citizen Lab ens han ensenyat que avui al món “la democràcia mor al núvol”»
Al The New Barcelona Post avancem a continuació el primer capítol d’aquest llibre, editat per La Magrana i que arriba a les llibreries aquest dijous.
PRIMER CAPÍTOL DE ‘LA DEMOCRÀCIA MOR AL NÚVOL’
[pdf-embedder url=”https://thenewbarcelonapost.com/wp-content/uploads/securepdfs/2023/02/PRIMER-CAPITOL-LA-DEMOCRACIA-MOR-AL-NUVOL.pdf” title=”Primer capítol: La democràcia mor al núvol – Josep Maria Ganyet”]
SOBRE JOSEP MARIA GANYET
Josep Maria Ganyet (Vic, 1965) és enginyer informàtic i empresari. Ha treballat en interacció humana amb els ordinadors en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia, i ha creat empreses en els àmbits del disseny, la comunicació i l’arqueologia. Dirigeix l’agència digital Mortensen, imparteix classes a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Lleida i col·labora amb diferents mitjans de comunicació.