Saba va tancar un total de 24 noves operacions l’any 2022, incorporant gairebé 32.000 places a la seva xarxa d’aparcaments. El grup que dirigeix Josep Martínez Vila també va renovar 64 contractes, acords que representen més de 38.000 places. A finals de l’any passat, Saba era present en 180 ciutats de nou països: Espanya, el Regne Unit, Itàlia, Portugal, Xile, Alemanya, Eslovàquia, República Txeca i Andorra. En els diferents mercats on opera, gestiona més de 333.000 places en 950 aparcaments.
Un dels mercats amb especial protagonisme per a Saba el 2022 va ser el Regne Unit. En aquest mercat es va produir l’operació més destacada de la companyia l’any passat, amb l’adjudicació del contracte per cinc anys per gestionar els aparcaments de les estacions de Transport for London, l’organisme públic responsable de la xarxa de transport de la capital britànica, incloent-hi metro, autobús, taxis, tramvies i algunes línies de tren. El contracte amb Transport for London inclou la gestió de 79 aparcaments, amb 10.720 places, tots ells amb un sistema sense barreres, la qual cosa, segons la companyia, dota d’agilitat les entrades i sortides dels vehicles.
A més d’aquesta operació, Saba va renovar al Regne Unit el contracte de gestió de sis aparcaments subterranis a la City de Londres, amb 1.721 places. També va aconseguir contractes als hospitals Royal United Hospitals de Bath i Royal Cornwall Hospitals NHS Trust, i el contracte de gestió de l’aparcament de les noves oficines de Unity Place a Milton Keynes, la seu del Banc Santander al Regne Unit que actualment està en construcció i tindrà 855 places.
Amb operacions destacades també a Itàlia, Portugal, Alemanya, República Txeca i Xile, Saba va resultar adjudicatària a Espanya, per part de l’Autoritat Portuària de Sevilla, del contracte de concessió de l’aparcament del Moll Delicias (270 places). També va tancar un acord per a la remodelació i millora de l’aparcament de la Plaça d’Europa a Platja d’Aro, un projecte en el que la companyia ha invertit 1,8 milions d’euros. A nivell global, Saba compta amb més de 2.000 persones en la seva plantilla.
La companyia, que va facturar 274 milions d’euros el 2022, pertany a Criteria, el hòlding propietat de la Fundació Bancària La Caixa, que en els últims mesos ha estat negociant una fusió entre Saba i el grup belga Interparking, operació que permetria crear un gegant europeu dels aparcaments. La transacció, però, ara està a l’aire després d’haver-se refredat les negociacions, segons va publicar Expansión.