El Teatre Apolo de Barcelona ha presentat aquest dimarts la superproducció La historia interminable, el musical, que es podrà veure des del 22 de novembre fins al 6 d’abril. Després d’estrenar-se a Madrid, el muntatge arriba a la capital catalana amb una versió “més avançada” que potencia la interacció amb el públic.
Basat amb la novel·la fantàstica escrita per Michael Ende, està dirigit per Federico Barrios Fierro. La producció compta amb un equip d’un centenar de persones i amb una trentena d’intèrprets a l’escenari, entre adults i infants. A banda d’efectes espacials i de la utilització de noves tecnologies, el musical utilitza l’animatrònica per dotar de realisme a les criatures de la història fantàstica, informa ACN.
Produït per Dario Regattieri, amb música d’Iván Macías i lletra de Félix Amador La historia interminable, el musical és un treball original que va néixer durant la pandèmia. El muntatge promet transportar l’espectador a un món màgic al costat de personatges mítics del llibre d’Ende.
Pel que fa a la música, l’obra ofereix 16 cançons interpretades en directe, entre les que hi ha el popular The Neverending Story. Entre les particularitats del muntatge hi ha el drac blanc de la sort, en Fújur. Per construir-lo s’han necessitat més de 50 metres de tela de peluix i té un pes de 600 quilos. La resta de criatures del Regne de Fantasia com el cargol de Carreres, el cavall Artax, la tortuga Vetusta Morla i el Comerrocas han requerit més de tres mesos de treball per confeccionar-los amb un equip d’una trentena de persones. Per accionar aquestes criatures s’ha ideat un sistema de cables i palanques amb més de 300 metres de cable de fre. L’equip del musical ha creat 94 perruques de cabell natural i es realitzen més de 200 canvis de vestuari.
La historia interminable, el musical explica la història d’una Emperadriu Infantil malalta que el seu regne, Fantasia, corre un greu perill. La salvació dependrà d’Atreyu, un valent guerrer de la tribu dels pells verds, i en Bastian, un nen tímid que llegeix amb passió un llibre màgic. Només un ésser humà pot salvar aquest lloc encantat. Junts iniciaran un viatge a través de les terres de dracs, gegants, monstres i màgia. Però a mesura que s’endinsen en aquest món, en Bastian haurà de resoldre els misteris del seu propi cos.
El repartiment infantil compta amb 14 nens i nenes, alguns de Barcelona, que s’alternen les diferents funcions amb noms com Blanca Casellas, Noa Cánovas, Sara Roch, Pol Ribet, Marta Porris o Joan Pascual. El repartiment adult compta amb Josean Moreno, Elena González, Aleix Forriols o Noemi Gallego.
Durant la presentació del muntatge a Barcelona, el productor Dario Regattieri ha reivindicat oferir una obra original perquè suposa “crear indústria”. “Donem l’oportunitat a artistes i professionals d’exhibir-se. El que tenim a casa és igual de bo que el que ve de fora i hi pot competir”, ha destacat.
Regattieri ha reivindicat l’aposta per l’animatrònica perquè dona “major realisme” a les escenes. “Hem treballat perquè quan aparegui un drac de 12 metres i amb un cap de quatre a escena doni realisme. Era important que fos creïble i així fas que el públic entri en la història”, ha expressat.
En una línia molt similar, el director del muntatge Barrios Fierro ha celebrat que amb un esforç escenogràfic, escènic i de vestuari s’ha recreat de zero un món fantàstic que era tot un repte.
El també responsable de les coreografies ha dit que la nova versió “2.0” de l’espectacle a Barcelona buscarà emocionar més a l’espectador. Barrios Fierro ha avançat que, entre les sorpreses que es podran veure, hi haurà un personatge que volarà a escena i que es viurà intensament la mort d’una de les criatures.