La Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) va posar en marxa fa uns anys Jump2Digital, una cita pensada per al talent digital, tant per facilitar-li l’accés a empreses del sector com per atreure a aquells que s’estiguin plantejant entrar en el món de la programació. Va començar com una prova pilot i s’ha anat fent gran, per la qual cosa aquest any s’ha hagut de mudar al recinte firal de Montjuïc per poder donar cabuda als més de 5.000 assistents que espera. La tercera edició se celebrarà aquest divendres. D’accés gratuït, se sumaran més de deu hores de tallers, xerrades i entreteniment.
“Serà un dels grans projectes a mitjà termini de la MWCapital”, assenyala Jordi Arrufí, director de Talent de la fundació, creada pel Mobile World Congress (MWC) per deixar un llegat a la ciutat que l’acull més enllà dels pocs dies que dura el congrés. A la MWCapital, Jump2Digital li serveix per captar l’atenció de més persones perquè es dediquin al sector TIC, amb dèficit de professionals, però també per “posicionar i consolidar Barcelona com a ciutat tecnològica”. La cita compta amb un pressupost de mig milió d’euros.
La tercera edició d’aquesta petita fira de talent digital arribarà a Fira de Barcelona després que la Llotja de Mar se li quedés petita. Comptarà amb una vintena de tallers en els quals s’explicarà com desenvolupar una pàgina web, una aplicació mòbil, una base de dades o un videojoc. Com no podia ser d’una altra manera, també es parlarà intel·ligència artificial. Jump2Digital complementa la seva oferta formativa amb més de 30 ponents, entre els quals destaquen l’astronauta i investigadora Sara García i la streamer Cristinini, qui recentment ha saltat a la televisió amb el nou Gran Prix. Les seves ponències es repartiran en dos escenaris del pavelló de Plaça Espanya amb capacitat per a unes 500 persones.
Una altra pota important de Jump2Digital és la participació d’empreses com Alexion, Boehringer Ingelheim, HP, NTT Data, Pepsico, Sanofi, Softonic, Schneider Electric o Zurich. Seran algunes de les 20 companyies que es dedicaran a tenir entrevistes de treball amb els assistents, amb la previsió de realitzar-ne més de 800. Segons Arrufí, dos de cada deu entrevistes que es realitzen aquesta jornada acaben amb un contracte. A més, s’organitzarà una competició tecnològica per resoldre diferents reptes, en la qual les empreses organitzadores també estaran buscant nous treballadors. Enguany, es plantejaran proves que hauran de buscar solucions a qüestions com la sequera, el comerç local, el turisme sostenible i la desigualtat de gènere.
També hi haurà espais on passar-s’ho bé sense oblidar-se de la tecnologia. Es podran fer selfies i versionar-los amb IA, es podran provar videojocs indie desenvolupats a Barcelona, es podrà veure una batalla de robots i es podrà saludar a un gos robot que balla i salta. Tot això, mentre un vehicle autònom desenvolupat per estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) circula lliurement pel recinte firal. Sorprenentment, el plat fort seran els escacs. El conegut com a Rey Enigma, també hi ha influencers en aquest camp, jugarà amb aquells que vulguin fer-ho durant quatre hores seguides i en múltiples partides.