L’Integrated Systems Europe (ISE) ultima els detalls de la seva pròxima edició, quan celebrarà 20 anys i espera batre rècords. Amb la mirada posada en la seva edició més ambiciosa fins ara, els organitzadors del saló audiovisual han comunicat l’impacte econòmic que va tenir l’ISE 2023 a la ciutat, quan va reunir més de 58.100 assistents de 155 països diferents. L’esdeveniment va deixar 385 milions d’euros a l’economia de Barcelona, dels quals 243 milions van ser directes i 142 milions indirectes. Només els congressistes van gastar 130 milions d’euros durant la seva estada els dies que va durar el saló.
“El nostre objectiu és construir un llegat durador a la ciutat, al costat dels nostres socis locals, i ajudar a consolidar l’ecosistema audiovisual al país”, assenyala el seu director general, Mike Blackman. En aquest sentit, cada vegada són més les empreses que s’han instal·lat a Barcelona des de l’arribada de l’ISE l’any 2021, com ara B-Tech, Lang, Aztec, Midwich, Lightware, InFiLED i LiveU.
Els organitzadors de l’ISE esperen superar aquestes xifres en l’edició de l’any que ve, fins i tot el rècord de participants que van registrar l’any 2019, encara a la seva antiga seu, Amsterdam, i sense la pandèmia. Des del 30 de gener fins al 2 de febrer, la fira audiovisual preveu comptar amb 1.300 expositors, dels quals 80 debutaran, i preveu ocupar 65.000 metres quadrats en el recinte firal de Gran Via, un 30% més que l’any passat. Amb tot, guanyarà dos pavellons, passant a ocupar tots els pavellons menys el 8.1, a més d’habilitar l’accés nord del complex.
Els nous pavellons que el saló incorporarà el 2024 seran l’1 i el 4, abans destinat a l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), fira organitzada per Fira de Barcelona dedicada a presentar tecnologies que estan transformant la indústria. Després de dues edicions conjuntes, l’IOTSWC s’independitzarà i se celebrarà del 21 al 23 de maig de 2024.