La Boqueria representa una parada obligada per als visitants que rep Barcelona, i també per als propis barcelonins que no renuncien a passejar per la seva Rambla malgrat que pugui estar plena de turistes. El seu emplaçament privilegiat, els colors de fruites i verdures, el ritme i la vitalitat dels paradistes i la varietat dels seus productes no només atreuen a centenars de visitants diaris, sinó que l’han fet mereixedora del reconeixement com a millor mercat del món.
Així ho ha constatat el premi anual Global Tastemakers Awards, de la revista Food&Wine, que qualifica el mercat barceloní com “la catedral de la cuina catalana”. En la concessió del premi, la publicació ha posat en valor la quantitat de plats locals que ofereixen els seus espais gastronòmics, així com l’oferta de producte fresc. El rànquing situa per darrere de la Boqueria mercats tan icònics com el japonès Tsukiji Outer Market i el Borough Market de Londres, que completen el podi mundial.
I és que la Boqueria és “un mercat per gaudir de l’experiència i de la riquesa culinària en tota la seva essència”, segons el seu president, Jorge Mas. “Si estimes la Boqueria, estimes Barcelona. El mercat és un altaveu internacional de la grandesa de la ciutat”, ha proclamat Mas, que presideix la Boqueria des de 2022.
El mercat, la història del qual es remunta a 1840, lidera un Top 10 completat pel mercat japonès i el londinenc en la segona i tercera posició, i seguits per La Merced de Ciutat de Mèxic, Nishiki Market de Kyoto, English Market de Cork, Jemaa El Fna de Marràqueix, Marché des Enfants Rouges de París, Lau Pa Sat de Singapur i el Campo de’ Fiori de Roma. Entre ells despunta el mercat barceloní, que aspira a diferenciar-se mitjançant una experiència gastronòmica autèntica combinada amb productes de tot el món, que es donen cita al carrer més emblemàtic de la ciutat.