Influents de la setmana juliol 2024 1

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

JULIOL 2024

ANTONI CAÑETE

President de Pimec

Més de 1.700 persones de l’àmbit empresarial, econòmic, polític i social es van aplegar en la 37a edició dels Premis Pimes, celebrada al Palau Sant Jordi, aprofitant també per commemorar el 50è aniversari de la patronal i posar en valor la tasca que ha desenvolupat durant aquest mig segle. La iniciativa Cap Butaca Buida de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Picart, Prisma, Domma i Rocroi van ser algunes de les entitats i empreses premiades durant la gala d’enguany.

Cañete és enginyer electrònic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Entre els anys 2005 i 2021, va ser el secretari general de Pimec, patronal de la qual va assumir la presidència el 2021. També és president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) i va ser fundador i director gerent del Consorci de Fabricants de Material Elèctric (COFME). Ha exercit com a professor i col·laborador a la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), UPC, Fundació Bosch i Gimpera, la Cambra de Comerç de Barcelona, entre altres. Impulsor del programa E+E (escola – empresa) del Departament d’Educació de la Generalitat i escoles de negoci, també és fundador i impulsor de la Fundació Delta (Baix Llobregat) per al desenvolupament de la formació amb compromís dels agents socials.

JOSEFINA CASTELLVÍ

Oceanògrafa

Barcelona ret homenatge a una de les seves figures més destacades de l'àmbit científic i biològic a nivell internacional. La pionera oceanògrafa Josefina Castellví, nascuda a la capital catalana el 1935, donarà nom a la Biblioteca Bon Pastor, equipament col·laborador de programes dirigits a impulsar vocacions cientificotècniques i projectes de divulgació científica. En aquest context, el districte de Sant Andreu ha aprovat que la biblioteca porti el nom de la destacada biòloga, encara que no és el primer espai batejat en el seu honor: el pic Castellví s'alça a l'Antàrtida com a insígnia i record de la primera dona a nivell estatal que va participar en una expedició internacional a l'Antàrtida, juntament amb Marta Estrada. 

Castellví va ser també la primera dona que va dirigir la Base Antàrtica Espanyola de l'illa de Livingston, i ho va fer durant prop d'una dècada, entre 1989 i 1997. Després del seu pas per la Base Antàrtica Espanyola, va ser gestora del Programa Nacional de Recerca a l'Antàrtida i responsable de la coordinació dels projectes científics internacionals que es van dur a terme en el continent de gel. La seva tasca l’ha fet mereixedora de reconeixements com la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona el 1994, i la Creu de Sant Jordi el 2003. La també delegada del CSIC a Catalunya el 1984, inclou en la seva trajectòria la participació en 36 campanyes oceanogràfiques.

EUGENI LLOS

President de l'AVC

Relleu al capdavant de la patronal del vi de Catalunya. L'Associació Vinícola Catalana ha designat el director de Peralada, Eugeni Llos Norenberg, com a nou president. El director general de Peralada Resort i el director de Celler Peralada ha assumit el càrrec agafant el testimoni de Valentí Roqueta, que ha liderat l'associació durant una dècada. El nou president de la patronal, que ha rebut el suport unànime dels membres de la junta directiva, s'ha fixat com a propòsit per al seu mandat de quatre anys enfortir el sector del vi català, i amplificar encara més el seu reconeixement. Són objectius que recull del seu antecessor en el càrrec, que va posar en valor el treball col·lectiu dels associats de l'entitat, que supera els 156 membres.

Llos acumula més de 30 anys de trajectòria dins del grup Peralada. Llicenciat i MBA per Esade i diplomat per la Stockholm School of Economics, dins del grup ha exercit diversos càrrecs, des de l'àmbit del màrqueting fins a l'internacional, fins a arribar a la direcció del celler i a la direcció general del Peralada Resort, que compta amb hotel, restaurants i museu enclavats en el castell del segle XIV que acull anualment el Festival Castell de Peralada. Des de la perspectiva que li dona la seva trajectòria dins del grup, Llos presidirà l'associació per treballar per la qualitat i competitivitat dels cellers catalans, per consolidar-los com a referent tant a Catalunya com més enllà.