Els quatre trofeus de la Copa de l’Amèrica ja estan a Barcelona, preparats perquè comenci la competició a finals d’agost. En la primera edició amb regata femenina, aquesta serà la primera ocasió en la qual la Copa de l’Amèrica compta amb quatre trofeus: el de la competició juvenil, el de la femenina, el de la fase prèvia a la final, i la històrica Copa de les Cent Guinees, que acumula 173 anys d’història.
La també coneguda com a Auld Mug ha arribat a la ciutat com a colofó del Trophy Tour que va emprendre la setmana passada per set clubs nàutics catalans. Després d’aquesta ruta per municipis costaners, el trofeu de plata s’ha presentat per primera vegada amb els altres tres trofeus de la competició.
Entorn de l’emblemàtica copa s’han descobert les altres tres, inclosa la de la primera competició femenina, amb el nom de Puig Women’s America’s Cup. Completen el quartet el premi de la regata juvenil, la UniCredit Youth America’s Cup, i la Louis Vuitton Cup, per la qual competiran els cinc equips desafiadors en regates de les quals sortirà l’equip que es batrà amb el defensor de la copa, l’Emirate Team New Zealand.
Els quatre trofeus han lluït junts per primera vegada en un acte en els antics tinglados del moll Oriental. Amb una inversió de 7,3 milions d’euros per part del Port de Barcelona, s’han reformat per posar a punt aquestes instal·lacions de construcció naval que daten de 1905. Així ho ha recordat el president de la institució portuària, Lluís Salvadó, en un acte al qual també han acudit l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el secretari d’Empresa de la Generalitat, Albert Castellanos.
La presentació dels trofeus fa un pas més cap a l’imminent inici de la competició, que dibuixarà a Barcelona “un Estiu a tota Vela que durarà 67 dies, des del 22 d’agost fins a finals d’octubre”, com ha destacat el CEO de l’America’s Cup Event, Grant Dalton. El també CEO de l’equip neozelandès ha recordat que s’oferiran activitats gratuïtes diàriament en espais com les fan zones i el Race Village, on es programarà una oferta gastronòmica i d’entreteniment contínua. “Aquest és sens dubte un esdeveniment de primer nivell mundial”, ha proclamat Dalton.