Hackaton de la NASA en Barcelona.
Presentació de la cita a Barcelona, amb Josep Colomé (IEEC), Verónica Tercero (Estratègia NewSpace), Laia Arnal (Generalitat), Oscar Sala (NASA SpaceAspps Spain), Ainhoa Zamora (42 Barcelona), Nicole Finnemann (Consulat d'Estats Units), Álvaro Montoliu (NASA SpaceApps Spain), Sara Díaz (Barcelona Activa) i Inés Temes (Fundación Telefónica).

La NASA tornarà a Barcelona amb el seu ‘hackaton’ més internacional

El Hackaton NASA SpaceApps Challenge se celebrarà a l'octubre a diverses seus a nivell global, i contribuirà a posicionar la capital catalana com a pol de talent científic i tecnològic 

Resoldre desafiaments globals utilitzant eines innovadores de manera col·laborativa. Aquest és l’objectiu del Hackaton NASA SpaceApps Challenge, que se celebrarà durant 48 hores de manera simultània en diverses ciutats a nivell mundial. Una d’elles serà Barcelona, que participa per segona edició consecutiva en l’esdeveniment internacional. 

La cita aspira a congregar a professionals vinculats a la ciència i la tecnologia per abordar reptes globals. A Barcelona, se citaran al campus de programació gratuït 42 Barcelona, situat al Parc Tecnològic Barcelona Activa i impulsat per l’Ajuntament, la Generalitat i la Fundación Telefónica. A nivell global, la cita recalarà a 320 ciutats de 150 països, incloses Madrid, Urduliz, Lleó, Màlaga, Sevilla i Gijón. 

Aquesta segona edició a la capital catalana preveu atreure a estudiants, professionals i emprenedors vinculats a les disciplines Steam, que aglutinen ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, els quals buscaran solucions innovadores en àrees com la sostenibilitat, l’exploració espacial, la salut i l’educació, davant problemes proposats per la NASA i nou agències espacials més. 

La cita internacional dinamitzarà el panorama d’innovació barceloní i ampliarà la seva connexió amb l’ecosistema global. L’esdeveniment, que aspira a promoure la creativitat i la col·laboració entre perfils Steam, contribuirà a consolidar Barcelona com a epicentre del talent científic i tecnològic i a reafirmar la seva aposta per la innovació, que la situa com a referent internacional.