Capellades i Pérez-Mas de Parlem
El president de Parlem, Ernest Pérez-Mas, i el conseller delegat del grup, Xavier Capellades.

Parlem factura uns 24 milions d’euros el primer semestre de 2024

El grup de telecomunicacions s'enforteix a la Comunitat Valenciana, on els ingressos creixen un 72%

Parlem continua creixent. La facturació del primer semestre d’aquest 2024 s’ha situat en els 24,4 milions d’euros, el que representa un creixement del 9% amb relació al mateix període de l’exercici anterior. El grup va tancar 2023 amb 49 milions de facturació. Segons els resultats semestrals, no auditats fins a l’octubre, el creixement de Parlem s’ha enfortit a Aproop Telecom, la marca del grup de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, on els ingressos han augmentat un 72%.

Aquests resultats s’han acompanyat per un EBITDA recurrent que ha superat els 2,5 milions d’euros fins al mes de juny, representant un 10,4% sobre ingressos. Aquesta xifra suposa un augment del 142% amb relació al primer semestre del 2023. De fet, l’any passat l’empresa catalana va aconseguir per primera vegada un EBITDA positiu, passant d’unes pèrdues d’1,9 milions d’euros l’any 2022 a una rendibilitat positiva de 3 milions d’euros l’any 2023.

Segons la companyia, on la divisió telco representa el 90% de la facturació total, també han destacat el nombre de serveis actius que ha assolit en els sis primers mesos del 2024, que se situen en els 252.000 (+15%), així com el nombre d’activacions de fibres, més de 2.500 (+74%). L’empresa, que cotitza al BME Growth, també assenyala que ha augmentat en un 2% l’ingrés unitari que obté per cadascun dels seus clients (ARPU), que ha arribat als 37,6 euros respecte als 36,9 euros que obtenia el 2023.

Un primer semestre que també ha estat marcat per una ampliació de capital de 4 milions d’euros i la inauguració d’una nova seu corporativa a l’edifici de la Cambra de Comerç de Barcelona. Així mateix, aquest any l’empresa ha fet efectiva la compra de la unitat telco de la cooperativa Pinergia, amb el focus posat en el client residencial dels Pirineus i la Cerdanya.