BNEW se celebrará del
Pere Navarro i Blanca Sorigué a la presentació de BNEW 2024, que preveu reunir 12.000 assistents.

BNEW encara la seva cinquena edició com a esdeveniment de referència de l’economia del futur

La cita reunirà més de 12.000 assistents en una edició en la qual comptarà amb 350 ponents i que incorpora la indústria aeroespacial com a agent clau per a la nova economia

La Barcelona New Economy Week (BNEW) torna a convocar a empreses i iniciatives de la nova economia, consolidada com a esdeveniment referent d’aquest àmbit. Amb la previsió de superar els 12.000 assistents de més d’un centenar de països, BNEW se celebrarà del 7 al 10 d’octubre en el singular edifici del DFactory Barcelona, en el qual visibilitzarà l’evolució de les noves economies durant l’últim lustre.

Organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), BNEW reunirà a prop de 350 ponents, que participaran en 100 sessions, panells i debats que generaran 140 hores de contingut, que podrà seguir-se tant de manera presencial com online des de qualsevol part del món mitjançant una plataforma que convida al networking.

L’esdeveniment es desenvoluparà entorn de set verticals clau: la indústria digital, la sostenibilitat, el talent, la mobilitat, l’àmbit de la salut i l’aviació, que s’incorpora en aquesta edició com a novetat, amb la convicció que la indústria aeroespacial està cridada a ser un agent clau per a la nova economia. En aquest sentit, experts del sector analitzaran com la innovació, les últimes tendències tecnològiques, la digitalització i la sostenibilitat estan redefinint aquest àmbit. En la passada edició, BNEW va reunir 8.400 professionals, per la qual cosa enguany preveu créixer no només en verticals, sinó també en assistents, fins a aquests 12.000.

En aquesta edició, les jornades del 7 i 8 d’octubre se centraran en indústria digital, mobilitat i sostenibilitat, mentre que els panells relatius a l’aviació, la salut i el talent tindran lloc el 9 i 10 d’octubre. El vertical BNEW Experience serà transversal durant tot l’esdeveniment, amb la voluntat d’apropar als assistents l’oferta d’oci, cultural i gastronòmica de Barcelona.

Rècord de participació de startups

Aquesta cinquena edició, a més, comptarà amb la participació de més de 170 empreses emergents al BNEW Startup Innovation Hub, la xifra més alta fins ara. Les startups participants tindran la possibilitat de teixir xarxes amb professionals de diferents sectors, i seran candidates al Premi a la Millor Startup de BNEW 2024 en cadascun dels seus verticals.

A través dels set verticals i de les empreses i professionals participants, BNEW “s’ha convertit en el gran esdeveniment líder mundial de la nova economia, que interrelaciona als sectors claus d’aquesta nova economia”, com ha defensat el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro. I és que “la col·laboració i les aliances entre governs, empreses i ciutadans serà clau per construir una economia que beneficiï a tots i asseguri un futur pròsper i sostenible”, ha afegit la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, que ha destacat que l’esdeveniment connecta més de 12.000 professionals de diferents sectors en un únic espai, amb el focus en l’economia del futur: “Encara no som conscients de tot el que està per venir”, ha pronosticat Navarro.

Presentación de BNEW 2024, con Pere Navarro y Blanca Sorigué.
Navarro i Sorigué han presentat aquesta edició de BNEW al DFactory, que també acollirà l’esdeveniment.

Davant aquest interrogant, la nova economia requereix “estar preparats, saber adaptar-nos, col·laborar i teixir aliances”, ha afegit Navarro, i així ho reflecteixen també les empreses i startups que han participat a l’Observatori de la Nova Economia BNEW 2024. L’estudi, realitzat pel CZFB amb 657 professionals d’empreses i startups participants, revela que dues de cada tres empreses aposta per col·laborar amb startups, i que el 79% de les empreses emergents ja col·labora o està en vies de fer-ho amb grans companyies i multinacionals. A més, el 56% de les empreses preveu invertir més de 100.000 euros en tecnologies com la intel·ligència artificial, el Big Data i el blockchain —el 22,7% preveu superar el milió d’inversió—, i el 84% de les startups té previst augmentar la seva plantilla en l’any vinent.

Davant aquesta aposta de grans empreses i de startups de col·laborar entre elles, BNEW s’erigeix com “l’únic esdeveniment que genera oportunitats de networking amb professionals, corporates, startups i administracions de set sectors diferents”, segons Navarro. D’aquesta manera, l’esdeveniment es reafirma com a trobada de referència al qual assisteixen els professionals que marquen el full de ruta de l’economia del futur.