Roger Gomis y Joël Jean-Mairet de Inbiomotion
El fundador d'Inbiomotion, Roger Gomis, i el seu president executiu, Joël Jean-Mairet.

Inbiomotion expandeix l’abast del seu test de càncer de mama fins a Itàlia

La prova de la ‘spin-off’ de l’IRB Barcelona i ICREA contribueix a identificar a pacients d'alt risc en fase inicial i personalitzar el seu tractament

La biotech barcelonina Inbiomotion amplia l’abast del seu test per a identificar a pacients amb càncer de mama d’alt risc en estadis inicial. La spin-off de l’IRB Barcelona i d’ICREA ha signat un acord exclusiu amb l’empresa farmacèutica SPA Farma per oferir a Itàlia aquesta prova, coneguda com MAF Test.

Aquesta eina d’Inbiomotion, que s’inclou en el portfolio de la gestora de capital de risc Ysios Capital, prediu el diagnòstic de les pacients amb càncer de mama i ajuda a identificar a aquelles en les quals es podria prevenir la recurrència. A més, ajuda a predir les conseqüències de l’ús del tractament amb bifosfonats, normalment utilitzat per tractar l’osteoporosi. I és que, en alguns casos, pot beneficiar a la pacient, mentre que en uns altres pot provocar un empitjorament del seu pronòstic.

A Itàlia, es diagnostiquen 55.000 pacients amb càncer de mama en estadi inicial cada any, i el test podria augmentar la supervivència de vuit de cada deu d’aquests pacients, dones en el 99% dels casos. L’aliança per portar l’innovador test a Itàlia segueix els recents acords de distribució d’Inbiomotion per a Espanya i Portugal, amb Palex Medical; el Regne Unit i Irlanda, amb Source BioScience, i Àfrica subsahariana, amb The Scientific Group.

Tenir la capacitat d’identificar a les pacients amb major risc de recurrència i poder personalitzar el seu tractament és vital per a la seva supervivència i qualitat de vida, en un context en el qual una de cada deu dones desenvoluparà càncer de mama al llarg de la seva vida, de les quals entre un 15 i un 20% ho farà amb metàstasi.

Amb l’acord d’Inbiomotion, fundada el 2010 per Roger Gomis, amb SPA Farma, “estem oferint als oncòlegs una valuosa eina de pronòstic, proporcionant als pacients italians una millor qualitat de vida”, ha defensat el conseller delegat d’SPA Farma, Stefano Lombardi.

Des d’Inbiomotion, el seu president executiu, Joël Jean-Mairet, ha defensat que l’enfocament personalitzat per al tractament del càncer a través d’aquest test permet “millorar significativament els resultats dels pacients, reduir la probabilitat de tractaments innecessaris i, en última instància, millorar la qualitat de vida dels qui lluiten contra el càncer de mama”. Aquest acord “exercirà un paper crucial en la consecució d’aquests objectius en el mercat italià”, segons Jean-Mairet, també president executiu d’Ysios Capital.