Fundadores Impress
Els fundadors d'Impress, Khaled Kasem, Diliara Lupenko i Vladimir Lupenko.

Impress reforça el lideratge a Europa amb la compra de l’alemanya DrSmile

L'empresa barcelonina d'ortodòncia incorpora en el capital al grup Straumann i passarà a tenir seu també a Berlín

Els alineadors dentals d’Impress van guanyant la partida. L’empresa d’ortodòncia ha adquirit el seu principal competidor europeu, l’alemany DrSmile, part del grup Straumann. Després de l’operació, per un import que no s’ha comunicat, el grup Straumann entrarà en el capital d’Impress i passarà a tenir el 20%. Fundada a Barcelona l’any 2019, amb una primera clínica al carrer Roger de Llúria, la companyia catalana passarà a tenir seu també a Berlín.

L’operació consolida així el lideratge d’Impress a Europa, on ha aconseguit arribar a la rendibilitat aquest 2024. Fins ara, Impress s’havia expandit cap a Portugal, Itàlia, el Regne Unit, Ucraïna i França, sent el país gal l’últim a incorporar-se a la llista i on tenia una participació més limitada. Ara es reforçarà en aquells mercats on DrSmile era més fort com Alemanya, Suècia, Països Baixos i, especialment, a França.

Dominada Europa, on ara queden competidors que es concentren a nivell local com Vitaldent a Espanya o Dental Pro i Nuvola a Itàlia, Impress es fixa per als pròxims anys anar més enllà de les seves fronteres. Als Estats Units va arribar l’any 2022, quan es va fusionar amb la cadena californiana Uniform Teeth, però aquest mercat encara té poc pes per a l’empresa catalana fundada pel dentista Khaled Kasem i els emprenedors Vladimir Lupenko i Diliara Lupenko fa només cinc anys.

En un sector que creix exponencialment, Impress ha aconseguit imposar el seu model de negoci, basat en l’atenció amb dentistes propis i la innovació tecnològica, enfront del d’altres companyies com DrSmile. “Aquesta adquisició no només impulsa la nostra presència geogràfica, sinó que també ens permet reforçar la nostra fórmula d’èxit”, ha valorat el cofundador i responsable de dentistes d’Impress, Khaled Kasem.

A diferència de DrSmile, amb una xarxa de dentistes associats a més de 500 clíniques, Impress compta amb clíniques pròpies, amb un total de 44 establiments, que es complementen amb el lloguer d’espais a clíniques de tercers, on situa als seus propis professionals per atendre els pacients. En total, és present a 110 clíniques i té la previsió d’obrir-ne 20 noves en diferents països l’any que ve. Des d’Impress assenyalen que ara hauran de valorar la continuïtat de les més de 500 clíniques de DrSmile, donat el seu funcionament diferent. Totes dues companyies han tractat a més de 250.000 pacients en deu països.

Una nova empresa amb més de 1.000 empleats

Amb una plantilla de 780 treballadors, Impress compta amb una fàbrica pròpia per produir ortodòncies invisibles amb impressores 3D a la Zona Franca. Els altres tres centres de producció que li proporcionen el material són externs. L’adquisició de DrSmile suposarà incorporar uns 300 treballadors més a l’equip, la qual cosa suposarà arribar als més de 1.000 empleats.

L’any 2022, la companyia d’ortodòncia va tancar una macrorronda de més de 120 milions d’euros, disparant els registres del sector de salut català, que va tancar l’any amb el rècord 445 milions d’euros captats. Va ser una operació subscrita pel fons de capital de risc LBO France, Norgine Ventures i Claret Capital Partners, que es van sumar a inversors que ja havien participat en anteriors rondes de l’empresa com TA Ventures, Uniqa Ventures i Nickleby Capital.