Els empresaris s'han citat davant l'Estació de Sants para reclamar el Corredor Mediterrani.

Empresaris catalans i valencians urgeixen a accelerar el Corredor Mediterrani

Foment del Treball i l'Associació Valenciana d'Empresaris s'han citat davant l'Estació de Sants per clamar per aquesta infraestructura

Amb l’Estació de Santa com a teló de fons, una vintena d’empresaris i representants de la societat civil tant de Catalunya com de la Comunitat Valenciana s’han aliat per a reclamar a les administracions accelerar la posada en marxa del Corredor Mediterrani.

Amb una pancarta amb el lema Sortim del túnel, la reivindicació ha estat encapçalada pel president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i pel secretari general de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Diego Lorente, al costat del secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal.

Sánchez Llibre i Lorente han lamentat que l’alta velocitat encara no connecti Barcelona i València. “Com és possible que la segona i tercera ciutat del país no estiguin connectades per Alta Velocitat al país que més quilòmetres té després de la Xina?”, s’ha preguntat Lorente. Tots dos han cridat a actuar des de la unitat empresarial i social per avançar en la construcció de la infraestructura, i han demanat al Govern central donar prioritat a aquest assumpte.

La trobada davant l’Estació de Sants s’emmarca en la iniciativa Vull Corredor, que tornarà a Barcelona el 28 de novembre amb un diàleg entre l’expresident de la Comunitat Valenciana Ximo Puig i el president i fundador de l’Acadèmia Europea Leadership, Josep Antoni Duran i Lleida. Tots dos abordaran aquest assumpte en un acte al Palau de Congressos de Catalunya, en el qual aspiren a congregar 2.000 empresaris de l’arc mediterrani.

L’esdeveniment els convocarà just dos anys després que més de 1.500 es reunissin també a Barcelona per exigir accelerar la infraestructura ferroviària, que acumula 25 anys de retards amb reivindicacions i accions contínues sobretot de l’empresariat per reclamar la fi de l’Espanya radial i exigir aquesta connexió mediterrània.