© Olis Bargalló

L’ICF al costat de les empreses: el cas d’Olis Bargalló

Des de l’esclat de la crisi sanitària de la COVID-19, emprenedors, pimes i entitats han sol·licitat a l’ICF un préstec o aval per continuar amb la seva activitat i assegurar el manteniment de llocs de treball. L’empresa del sector agroalimentari Olis Bargalló n’és un exemple.

[dropcap letter=”L”]

a crisi sanitària de la COVID-19 ha tingut un fort impacte en l’economia i en el teixit empresarial català. Com a conseqüència d’aquesta pandèmia mundial, autònoms, pimes i entitats han vist reduïda la seva activitat i vist perillar els seus negocis, plans estratègics i llocs de treball.

Amb l’objectiu de cobrir les necessitats de liquiditat de les empreses i també preservar els llocs de treball, l’ICF ha activat, des de l’esclat de la crisi, múltiples solucions de finançament per fer front a aquesta realitat. En concret, l’entitat posa a disposició del teixit econòmic més de 1.100 milions d’euros en forma de préstecs i avals amb un doble objectiu: finançar el circulant i assegurar els llocs de treball.

Perseguint aquesta finalitat, l’ICF ha finançat en els darrers mesos més de 1.500 emprenedors, pimes i entitats. Una d’aquestes empreses a les que l’ICF ha fet costat és Olis Bargalló. Aquesta pime del sector agroalimentari, amb seu a Castelleví de Rosanes (Barcelona), ha vist com la seva facturació es reduïa de manera considerable a causa de la COVID-19.

Olis Bargalló va néixer el 1850 amb l’objectiu d’oferir el millor oli del mercat. Des de llavors, aquesta empresa familiar ha anat evolucionat, buscant nous productes adaptats als nous temps i les necessitats dels seus clients. Els seus productes es comercialitzen sobretot al sector de la restauració, que representa gairebé el 100% de la seva facturació.

En aquest sentit, la COVID-19 ha tingut un fort impacte en el seu volum d’ingressos. La restauració ha estat un dels sectors més perjudicats per la crisi, amb el tancament d’instal·lacions i les posteriors restriccions d’aforament per complir amb les mesures de seguretat. Aquest escenari va propiciar que, per fer front al pagament de proveïdors, l’empresa sol·licités el préstec “ICF-Avalis Liquiditat” a l’ICF, una línia de finançament que compta amb l’aval del 100% d’Avalis de Catalunya.

Gràcies a aquest crèdit, Olis Bargalló ha pogut assumir el pagament a tercers sense posar en risc la seva activitat. El gerent d’Olis Bargalló, Francesc Baraglló, ha explicat que “amb l’ICF hem finançat una part d’aquest risc que teníem amb els proveïdors i la veritat és que la gestió ha estat molt ràpida i ha anat molt bé”.

 

L’ICF, com a banca pública de Catalunya, continua fent costat al teixit econòmic per tal de finançar projectes que permetin construir un futur sostenible en que el creixement i la innovació siguin eixos vertebradors de l’economia i les empreses.