[dropcap letter=”A”]
bilityPharma ha rebut una subvenció de 1,6 milions d’euros de l’Administració de Fàrmacs i Aliments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) per a finançar la seva recerca d’un tractament contra el càncer de pàncrees, basat en el desenvolupament d’un nou compost antitumoral.
Amb seu a Cerdanyola del Vallès, l’empresa biofarmacèutica ha encetat l’última etapa de la ronda d’inversió amb la qual captarà aquest any un total de 9,2 milions d’euros, després que obtingués cinc milions al març del programa pilot Horizon 2020, European Innovation Council (EIC) i Accelerator.
La companyia, especialitzada en el desenvolupament de compostos anticancerosos orals, també ha iniciat una campanya per a captar 1,6 milions d’euros de la plataforma Capital Cell i està ultimant la signatura d’un acord amb un soci industrial internacional, que preveu aportar un milió de dòlars per a la recerca d’aquest tractament.
Amb aquestes inversions, AbilityPharma accelera el procés per a avançar en la validació de la seva nova molècula de recerca, l’ABTL0812, capaç de provocar l’autofàgia selectiva de cèl·lules canceroses sense afectar les cèl·lules sanes. La molècula ha estat provada positivament en assajos clínics de fase 2, com a teràpia de primera línia en pacients amb càncer endometri i càncer escamós de pulmó.
El següent pas de la biofarmacèutica és realitzar un assaig clínic de fase 2 en càncer de pàncrees. Una vegada finalitzi aquest assaig, d’aquí dos anys, l’objectiu és establir un acord de llicència amb una empresa farmacèutica multinacional per a continuar desenvolupant la molècula, perquè arribi als pacients amb càncer de pàncrees el 2024 i continuar expandint-la per a altres tipus de càncer.