[dropcap letter=”L”]
a Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha decidit impulsar un programa d’emprenedoria tecnològica per a científics. La primera edició d’OnCampus reunirà investigadors i estudiants de màster i doctorat durant set setmanes per identificar potencials projectes en fases inicials que puguin impactar en la indústria i fomentar l’esperit emprenedor en l’ecosistema científic.
Més de 100 participants treballaran de manera simultània i virtual per avaluar la viabilitat de la comercialització dels seus projectes mitjançant l’emprenedoria. El nou programa comptarà amb 32 iniciatives de tot Catalunya, provinents de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Girona (UdG). També col·laborarà la Xarxa d’Emprenedoria Universitària i els Centres de Recerca de Catalunya (CERCA).
OnCampus està dissenyat per validar l’aplicabilitat al mercat de projectes tecnològics provats en laboratoris, seguint la metodologia americana Lean Launchpad, que ha consolidat els Estats Units com a referent en l’àmbit de la recerca aplicada al mercat. Ho ha fet després de transformar les relacions entre universitats i empreses, posant en relleu el potencial de la recerca per guanyar competitivitat i impulsant i generant un nou teixit industrial de base científica.
El programa, fruit de la col·laboració entre la MWCapital i la Secretaria d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat per al període 2020-2023, inclou una àmplia gamma d’activitats i potencia el contacte amb la indústria i experts de negoci, la mentoria i l’intercanvi d’impressions entre els participants. Les iniciatives seleccionades per a aquesta primera edició tracten diversos temes, des de projectes de salut fins a aplicacions d’agricultura, energia o serveis essencials, com la gestió dels residus urbans. Culminarà el pròxim 11 de desembre, amb la presentació dels projectes davant d’un tribunal que decidirà si les seves idees tenen o no recorregut al mercat.