La Fundació A. Bosch, la Fundació Aladina, la Fundació Small i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona han anunciat un acord per dur a terme un projecte de condicionament i humanització de l’espai d’oncologia pediàtrica de l’hospital. Aquesta iniciativa està pressupostada en 6,17 milions d’euros que ara es preveuen recaptar gràcies a la implicació d’aquestes tres entitats, que buscaran la complicitat de la ciutadania.
Es rehabilitarà un espai de més de 2.600 metres quadrats que permetrà disposar d’habitacions més grans i amb més privacitat. També hi haurà unes zones comunes més àmplies i nous espais exteriors per als pacients amb la idea de contribuir a reduir el seu estrès i millorar el seu estat d’ànim.
El projecte de remodelació es divideix en diverses zones: infantil, amb 13 habitacions individuals; àrea d’adolescents, amb 7 habitacions individuals; zona de trasplantaments, i àrees de descans comunes, com una zona de jocs infantils, espai per a adolescents, espai per a pares, menjador, una aula i un nou gimnàs, a més d’una gran terrassa exterior, avui inexistent. Es prioritzarà que en totes aquestes estances entri una gran quantitat de llum per afavorir el benestar emocional dels malalts.
![](https://thenewbarcelonapost.com/wp-content/uploads/2021/04/HAB-INFANTIL-V1.jpeg)
L’Hospital Vall d’Hebron és un centre de referència nacional i internacional en sarcomes, neuroblastoma i trasplantament hematopoètic, amb 1.375 realitzats fins avui des de l’any 1984. A l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques s’atenen fins a 3.600 visites a l’any per a rebre tractament i fins a 7.600 visites per a consultes. Aquestes dades situen l’hospital barceloní com una referència a nivell internacional a nivell mèdic, però les instal·lacions de l’espai d’oncologia pediàtrica s’han quedat obsoletes.
La Fundació A. Bosch, impulsada pel grup alimentari Noel, es va crear l’any 2004, i té com a objectiu promoure la recerca de solucions biomèdiques, mèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils, en espacial el càncer. Per altra banda, la Fundació Aladina busca oferir suport emocional, psicològic i material als nens i nenes malalts de càncer i a les seves famílies.
Finalment la Fundació Small va néixer el desembre de 2007 després d’una experiència personal dels fundadors. Aquesta fundació centra els seus esforços a recaptar fons d’orígens privats per tractar de millorar qualsevol aspecte de la vida dels nens i nenes malalts i les seves famílies.
Està previst que les obres de remodelació de l’espai comencin el maig de 2022 i estiguin acabades el gener de 2024, segons les previsions actuals.
![](https://thenewbarcelonapost.com/wp-content/uploads/2021/04/Vall-dHebron-Doctor-Lucas-Moreno.jpeg)
“Els tractaments actuals requereixen que molts pacients passin llargues estades a l’hospital. Les nostres instal·lacions s’han quedat antiquades i necessitem fer un gran salt per a estar a l’altura dels millors centres internacionals. Si entre tots aconseguim dur a terme la transformació que avui es presenta permetrà que a l’excel·lència mèdica i cures de l’hospital s’uneixi l’alegria de la llum, dels espais harmoniosos i eficients i de les zones de descans i oci accessibles. Tot això perquè els períodes d’ingrés dels nens i adolescents amb càncer i dels seus cuidadors i familiars siguin tan acollidors com sigui possible”, afirma el Cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. Lucas Moreno.