Heura
Marc Coloma i Bernat Añaños, socis fundadors d'Heura.

Cesc Fàbregas i Sergi Roberto inverteixen en la ‘startup’ Heura

Els futbolistes aposten per la carn que no és carn amb l'entrada a l'accionariat de l'empresa emergent barcelonina fundada per Marc Coloma i Bernat Añaños, present ja en 16 països

Heura Foods capta fons per finançar el seu ambiciós projecte de creixement. L’empresa barcelonina de productes de base 100% vegetal que imiten a la carn de pollastre o vedella ha aixecat en menys de 24 hores quatre milions d’euros a través d’una campanya de crowdfunding i ha donat entrada al seu capital a futbolistes com Saúl Ñíguez, Cesc Fàbregas, Borja Iglesias, Sergi Roberto i el britànic Chris Smalling.

Amb aquesta inversió, aquests esportistes d’elit s’apunten al furor internacional que existeix per la proteïna vegetal i totes les alternatives al consum de carn, un fenomen que ja no està únicament vinculat als consumidors vegans, sinó a un segment de ciutadans cada vegada més ampli que prefereixen reduir el consum de carn en la seva dieta per raons de salut, de conscienciació animal o per minimitzar l’impacte mediambiental de la indústria mundial de la carn.

Més de 3.000 inversors han participat en aquesta ronda de quatre milions d’euros: el 49% són joves d’entre 18 i 30 anys i un 35% tenen edats compreses entre els 31 i 40 anys. Tots ells i els cinc futbolistes se sumen a l’accionariat d’Heura, en què també participen fons internacionals com New Crop Capital (EUA), Green Monday (Hong Kong), Kale United (Suècia) i Tech Transfer Agrifood (Espanya). A més, són socis de l’empresa inversors com el fundador de Glovo, Oscar Pierre, i el belga Michiel van Deursen.

Heura ha estat classificada com una de les startup de major creixement a Europa, amb una alça en l’últim any que ve del 500%. Els seus productes vegetals que imiten la carn poden adquirir ja en supermercats de 16 països —com Espanya, Regne Unit, Singapur, Egipte, Holanda, Canadà o França—, encara que Heura també té com una de les seves principals línies de negoci els restaurants.

“Encara queda molta feina per davant per construir el sistema alimentari ètic i sostenible que volem, però comptar amb el suport de Good Rebels com Saul, Cesc, Sergi, Borja o Chris fa que estiguem un pas més a prop”, explica Bernat Añaños, cofundador d’Heura. “Tot aquest suport ens dóna força a tots els nivells per seguir empenyent en l’àmbit global la nostra missió, és un orgull comptar amb el suport de tots aquests esportistes d’elit”, ha afegit Marc Coloma, conseller delegat i cofundador d’Heura.

Tots dos es defineixen com “activistes”, ja que la seva principal missió no és només que la proteïna vegetal sigui un complement o una opció més a l’hora d’alimentar-se, sinó aconseguir “que els animals estiguin fora de l’equació de producció de proteïna”, és a dir, que desaparegui la ramaderia.