És oficial: els hotels a Barcelona han tornat. Però, amb quines propostes? Des d’un emocionant ventall gastronòmic, piscines a vista d’ocell i fins a un club privat. Avui et posem fàcil la cerca del pla perfecte per a una escapada a la Ciutat Comtal.
Ser l’únic hotel Relais & Châteaux de Barcelona i haver estat guardonat com un hotel que aporta valor afegit al patrimoni de la ciutat garanteix que estem en un hotel tant especial com únic.
Parlem de l’Hotel Neri, situat en ple Barri Gòtic, la reobertura del qual ha coincidit amb la inauguració d’una piscina desbordant al terrat, així com amb la nova estètica del seu jardí urbà Roba Estesa. Així ho explica la seva directora, Mayvany Bong: “hem aprofitat aquest moment d’aturada i reflexió per a fer millores a l’hotel, com la piscina i el jardí. També hem revisat la proposta del nostre restaurant A Restaurant, on el xef Alain Guiard ha actualitzat la carta per a oferir una proposta on es presenten plats elaborats amb productes de proximitat i de màxima qualitat respectant-los de manera que es reconeguin i potenciant tot el seu sabor”.
Bong és conscient que qualsevol hotel o cadena hotelera que vulgui fer un pas endavant en aquests moments “haurà de treballar intensament”. I no tant per la tan gastada reinvenció, sinó perquè les idees que funcionen moltes vegades cal mantenir-les fora de perill, i també reforçar-les.
L’Hotel Neri és l’únic hotel Relais & Châteaux de Barcelona i ha estat guardonat com un hotel que aporta valor afegit al patrimoni de la ciutat
El que és clar és que aquesta situació ens obliga de manera irremeiable a una actualització, a situar uns certs conceptes hotelers en la situació actual canviant i incerta, i així ho confirma la mateixa directora de la propietat: “hem pogut veure cap a on ens dirigim, la salut, la cura cap al món i cap a nosaltres mateixos és indispensable. Nosaltres apostem per un model responsable d’hoteleria per a donar suport a un turisme sostenible. Aquí és on tenim el focus i continuarem treballant per a seguir aquest camí”.
Per a Mandarin Oriental Barcelona el camí a seguir és molt similar, i així ho demostren en les seves declaracions a The New Barcelona Post: “Cal continuar reaccionant ràpid i ser flexibles per a adaptar-nos a les circumstàncies de la millor manera possible. La prioritat ha de continuar sent el benestar i cura dels nostres empleats i clients. I, per descomptat, mantenir una actitud positiva i generar oportunitats en tot moment”. Són paraules de Jean Philippe Moser, director general de la propietat a Barcelona.
L’hotel, que ha estat més d’un any tancat per la pandèmia, tracta ara de tornar a connectar amb el turista de luxe per al qual personalitzar les experiències és fonamental, a més d’oferir un servei impecable. I sota aquestes dues premisses, l’hotel ha dissenyat una sèrie de propostes que comencen, és clar, amb l’esperada reobertura de Moments, el seu restaurant 2 estrelles Michelin, on Raül Balam i Carme Ruscalleda han preparat un exclusiu menú sota el nom de Felicitat amb el qual esperen satisfer de sabor i creativitat a barcelonins i turistes.
El menú, servit en 11 passades, suposa un recorregut a la trajectòria de la xef des dels seus inicis a Sant Pol de Mar amb plats com la croqueta de bacallà i xili de Jalapa, passant per Tòquio i arribant fins a Barcelona i una característica mar i muntanya a base de porc, eriçó de mar, poma i cardamom. Un receptari que se sustenta en la tradició, la natura i la creativitat i on abunden els plats on hi ha paisatge, producte, cultura i llibertat creativa. A la Felicitat de Ruscalleda se sumen altres novetats, ja que també reobre la terrassa de l’hotel, Terrat, sota la batuta del xef peruà Gastón Acurio, un tàndem que dura anys i que continua funcionant com el primer dia.
I després de la felicitat, el relax, amb una altra novetat, un dels pilars fonamentals de l’hotel, el seu spa. Creat com un oasi de tranquil·litat al cor de la ciutat, possiblement és l’espai més serè que es pot trobar al centre de Barcelona. Un lloc on equilibrar cos, ment i ànima i on ara es poden trobar alguns dels tractaments més exclusius i desitjats de la mà de Miriam Quevedo i Blauceldona.
Reobrirà Moments, el restaurant on Raül Balam i Carme Ruscalleda han preparat un exclusiu menú sota el nom de Felicitat
No gaire lluny de la propietat gestionada per l’hotelera hongkonguesa es troba Monument Hotel, el 5 estrelles Gran Luxe situat al número 75 del Passeig de Gràcia, ocupant les entranyes d’un palauet d’inspiració neogòtica, la Casa Enric Batlló, construïda entre els anys 1895 i 1896 per l’arquitecte premodernista Josep Vilaseca i Casanovas, autor entre altres de l’Arc de Triomf de Barcelona.
L’hotel de Barcelona que més estrelles Michelin aglutina en la seva oferta gastronòmica, dirigida per Martín Berasategui —12 estrelles Michelin— i Paolo Casagrande —3 estrelles Michelin—, obre tots els seus espais, alguns d’ells porten operatius ja alguns mesos i suma, és clar, força novetats. Entre elles destaca el seu famós brunch, que se serveix en Glass el primer i tercer diumenge de cada mes. A més de les habitacions i de l’espai Wellness de SeaSkin Life, Monument Hotel també ha obert la piscina a l’aire lliure, situada al terrat, el solàrium i la sala de fitness.
Monument Hotel forma part de Comtes Hotels juntament amb l’Hotel Comtes de Barcelona 4* i l’Hotel Espanya, també de quatre estrelles. Els tres hotels del grup tenen cadascun personalitat i singularitat pròpies, però tots ells tenen com a nexe comú una cèntrica ubicació en edificis històrics o emblemàtics i una excel·lent oferta gastronòmica dirigida per Martín Berasategui que per fi podem gaudir en tota la seva esplendor durant aquest estiu a Barcelona.
Monument Hotel ocupa les entranyes d’un palauet d’inspiració neogòtica, la Casa Enric Batlló, construïda entre els anys 1895 i 1896
I d’un hotel a un club privat, o totes dues coses alhora, una conjunció complicada, però que d’acord amb els resultats després de diverses setmanes en marxa, funciona. El grup hoteler Sircle Collection, amb seu a Amsterdam, ha aconseguit llançar amb èxit el seu concepte de club privat The Sircle a les instal·lacions de l’Hotel Sir Victor de Barcelona (antic Hotel Om), una prova pilot que acull aquesta iniciativa amb la qual el seu creador, Liran Wizman, fundador i propietari de The Sircle, es mostra encantat: “aquesta ciutat representa l’esperit que ha inspirat la creació de The Sircle, un entorn per als talents creatius sempre llest per a acollir a aquells que estan disposats a intercanviar i compartir idees”. I continua: “estem especialment satisfets d’estar creant amb èxit un punt de trobada entre barcelonins i expatriats que han fet d’aquesta ciutat la seva nova casa”.
Però què és això d’un club privat dins d’un hotel? Des del seu departament de comunicació confirmen que “l’hotel continua obert com a hotel, així que bé com a turista o com a barceloní, és possible des de reservar una habitació fins a accedir al fantàstic rooftop”, on, per cert, també es pot gaudir d’un meravellós sopar a pràcticament el cim de Barcelona. “I dins del mateix hotel, i més específicament en la seva sisena planta, s’ha creat un espai ad hoc amb instal·lacions exclusives destinades als socis de The Sircle a les quals el turista no té accés”.
“The Sircle és un punt de trobada entre barcelonins i expatriats que han fet d’aquesta ciutat la seva nova casa”, ens comenta el seu creador, Liran Wizman
Que la cosa funciona és indubtable, ja que després de la reeixida obertura de The Sircle Barcelona, la seu d’Amsterdam obrirà les portes la pròxima tardor dins de l’emblemàtic edifici W Amsterdam, al cor de la ciutat. The Sircle Vienna seguirà els seus passos el 2022. Els membres de The Sircle Barcelona es podran beneficiar de tots els avantatges de filiació de qualsevol de les altres seus del club. El que s’ha dit, les idees que funcionen cal reforçar-les.