“Què està passant ara mateix a prop meu?” Aquesta és la pregunta que es va fer Gemma Prenafeta mentre estava d’Erasmus a Bolonya. Quan va tornar a estudiar Negocis i Màrqueting Internacionals a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va tenir clar que el seu treball de final de grau tractaria de resoldre aquesta qüestió.
“En el moment en què va arribar la immediatesa al sector del delivery va ser un boom. En el moment en què va arribar la immediatesa al sector del transport també va ser un boom. El moment és ara”. Amb el desig de ser el boom del sector de l’oci, Prenafeta va crear l’any 2017 Sharify, una aplicació que permet conèixer en temps real quins esdeveniments hi ha a una ciutat.
Empreses, entitats públiques i particulars són lliures de compartir els seus plans en un mapa interactiu que vol reunir els millors plans de les principals ciutats del món. Des d’unes cerveses amb uns veïns de Gràcia fins a una exposició d’art al Macba, passant per una classe de ioga a la Barceloneta o les festes de Sants. Cadascú és lliure de triar com vol passar el dia a la seva ciutat i compartir-lo amb els seus amics. “El 50% del nostre ús és per a un last minute discovery. Obro el mapa i vull saber què faig ara”, explica Prenafeta. Per a l’emprenedora, el seu projecte té “més sentit que mai” després de la pandèmia.
El mapa de Sharify dóna l’opció a l’usuari de filtrar per dia, hora, tipus d’esdeveniment (musical, esportiu, etc.), si és en línia o presencial, i per qui ha estat organitzat (companyia o particular). A més, també permet veure la zona amb el mode turista o local, amb petites variacions que permeten al visitant conèixer els millors indrets de la ciutat. I al més pur estil de les xarxes socials, reserva un espai de comunitat per crear grups amb amics amb els quals compartir plans i conèixer a gent nova. A part de l’opció del mapa, també hi ha un espai semblant a una agenda amb una destacada varietat d’esdeveniments a llarg termini.
El mapa de Prenafeta està disponible a 100 ciutats a escala global i l’agenda es pot consultar a les 50 urbs més grans d’Espanya. Entre elles estan, és clar, Barcelona i Madrid. Ara, l’equip de Sharify ha llançat dos pilots a Londres i Nova York. A la metròpoli estatunidenca, s’ha aliat amb Revel, una startup de motos d’ús compartit. “Trobaran esdeveniments a Sharify i hi podran anar amb Revel”, indica la consellera delegada sobre la col·laboració amb l’empresa emergent. Sobre partnerships, el més gran que ha fet fins ara ha estat amb Ticketmaster. Gràcies a aquesta aliança, els usuaris podran comprar els tiquets dels esdeveniments a què vulguin assistir sense moure’s de l’aplicació.
Avui, Sharify té més de 150.000 visualitzacions al mes. El seu equip està format per sis persones (entre elles tres enginyers) que treballen en unes oficines compartides a Barcelona Activa. Fins ara, han aconseguit aixecar mig milió d’euros en finançament. I avui, es troben preparant una nova ronda.