El president de la Barcelona Wine Week (BWW) demana "responsabilitat"...
Els creadors de l'exitós BUS Terraza del Fòrum ideen un...
El sector del vi és un dels grans afectats pel...
A la Plaça de Sant Cugat, una de les més...
El grup gastronòmic duplica els seus establiments amb la reobertura...
La carxofa afronta les darreres setmanes de la seva temporada...
Coincidint amb el seu desè aniversari, el portal de gastronomia...
L'establiment dels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, inaugurat fa...
En un context de sequera sense precedents, els dotze cellers...
El primer concurs Damm Lemon vol potenciar la qualitat de...
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar...
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i...
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant...
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i...
El port rep el primer sistema OPS per endollar els...
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són...
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de...
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen...
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà...
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries,...
[dropcap letter=”S”]
empre m’ha agradat donar de menjar als altres, tota la vida. Aquest seria el gran mantra de Camila Loew, resident als Estats Units, lloc on va fundar Sobremesa Culinary Tours, unes visites gastronòmiques guiades que tenen Barcelona com un dels seus epicentres.
‘El concepte sobretaula és força desconegut als Estats Units: jo l’entenc en relació amb tot el que envolta l’acte de menjar, que és tan important com el que tenim a dins del plat. És radicalment oposat a la cultura del fast food americà. És el que intento transmetre, el plaer d’asseure’s amb calma y sense presses a la taula i compartir una bona estona. Res de menjar de peu, quelcom que als Estats Units es veu amb molta freqüència. A les meves classes, sempre intento ensenyar receptes senzilles perquè pugui quedar una bona estona per fer la sobretaula. Afortunadament, els assistents entenen el concepte a la primera’. I així, entendre que menjar és un acte social i no només una necessitat física és el que preval en tot el que fa aquesta enamorada de la bona cuina que es defineix com a una estrangera perpètua.
Nascuda a l’Argentina, ha viscut a Buenos Aires, Califòrnia i Barcelona, però és a la capital catalana on la seva percepció del menjar va començar a canviar, quan es va quedar embarassada per primer cop: “Va ser en aquell moment que va començar a importar-me més l’aspecte saludable i nutricional de l’alimentació. Vaig fer molts cursos i tallers a Barcelona i a Nova York (a la prestigiosa Natural Gourmet Institute). En vaig fer tants que va arribar un moment que va ser massa per a mi, vaig tenir la necessitat de començar a comunicar tot allò que havia après. Vaig crear www.desayunoconguisantes.com, un bloc a través del qual pujava receptes saludables cada setmana i els caps de setmana vaig començar a donar classes de cuina saludable”.
I tot plegat va culminar al 2013, quan amb 2 nens i 10 maletes, ella i el seu marit van marxar de Barcelona a Berkeley, Califòrnia. “Volíem que els nostres fills tinguessin l’experiència de créixer en diferents cultures, com m’havia passat a mi. I, personalment, va ser llavors quan vaig decidir dedicar-me en cos i ànima a l’alimentació”.
En aquell moment neix Sobremesa, que durant uns anys va combinar amb la seva feina de mestra, directora culinària i després degana acadèmica del Bauman College for Holistic Nutrition and Culinary Arts. “Vaig crear Sobremesa a principis de 2014: vam començar fent tallers, càterings, classes comunitàries, privades i esdeveniments de Team-Building per a empreses”.
De fet va ser la insistència dels seus alumnes qui la va animar el 2017 a crear Sobremesa Culinary Tours: “Ells van ser els grans culpables de tot plegat, i els que em van empènyer a crear els tours. Durant un any, vaig estar fent research i dissenyant les experiències i l’any passat vam engegar amb Barcelona i Sant Sebastià, i els dos tours es van omplir; l’experiència va ser un èxit. Aquest 2018 repetim amb aquestes ciutats i s’afegeix el Japó”.
Els tours estan destinats a grups de 8 persones: “la intenció és mantenir un ambient íntim i personalitzat; vaig creure que aquest número era l’òptim per no recórrer al megàfon o la bandereta”. Els primers tours s’han omplert pel boca-orella i, de fet, molts dels inscrits ja eren alumnes de la Camila. Però també s’ha apuntat gent d’altres indrets dels Estats Units: “La cuina tradicional espanyola està experimentant, des de fa uns anys, un boom als Estats Units. Crec que els sedueix la cuina basada en l’alta qualitat del producte, preparat de forma senzilla y estacional”.
El tour gastronòmic per Barcelona té una durada de 9 dies. “La finalitat és oferir una mirada sobre la cultura tradicional, a través de la gastronomia, una part cabdal de tota cultura. Conèixer un indret a través dels seus costums gastronòmics és una experiència sensorial, per descomptat, però també conèixer la història, els costums d’aquell lloc i la seva gent”.
Era important també trencar amb el turisme organitzat que ella tan detesta i mostrar la ciutat on va viure aproximadament 15 anys. “Barcelona és molt més que paella a les Rambles, sangria i barret mexicà. Sempre n’he renegat. Proposem una alternativa de qualitat al turisme de masses, quelcom que a Barcelona encara està pendent de resoldre. Els assistents se’n van amb una perspectiva de la ciutat, del país, i de la cultura a la qual difícilment arriba un turista accidental”.
L’agenda del tour és molt complerta: “va ser un repte dissenyar aquests tours, el més difícil és buscar l’equilibri entre oferir molt però sense perdre el tarannà tranquil i plaent de la Sobretaula”. Classes de cuina amb xefs locals i amb la mateixa Camila, visites guiades als diferents mercats de Barcelona, àpats a restaurants de la ciutat comtal…” Ens allotgem a Barcelona però també fem diferents sortides: a la zona d’horts ecològics del Maresme, a veure la flora de Collserola, i una visita a unes caves de Sant Sadurní. Una altra de les activitats que més va agradar als assistents va ser un tast d’olis d’oliva extra verges. A la propietària la va sorprendre que tots els assistents compressin almenys una ampolla, i alguns d’ells inclús unes quantes. Ella no sabia que en una de les escoles de Califòrnia els alumnes em coneixen com la reina de l’oli d’oliva”.
No podien faltar les visites culturals i el shopping. Visiten la Casa Batlló -l’edifici preferit de la Camila. Alhora, la Camila també recomana les seves botigues de referència: “Sempre recomano el petit comerç dels diferents barris de Barcelona. Locals artesanals i de qualitat”. Els assistents al tour només van tenir una nit lliure per fer el que volguessin: “Els vaig donar una activitat opcional, un sopar tradicional català a casa d’una amiga meva que és cuinera. La meva sorpresa va ser que gairebé tots es van apuntar i van gaudir de valent”.
Després de l’èxit rotund de la primera edició, a finals d’Octubre de 2018, nous turistes gastronòmics nord-americans tornaran a Barcelona, per degustar-ne tots els seus racons.
[dropcap letter=”S”]
empre m’ha agradat donar de menjar als altres, tota la vida. Aquest seria el gran mantra de Camila Loew, resident als Estats Units, lloc on va fundar Sobremesa Culinary Tours, unes visites gastronòmiques guiades que tenen Barcelona com un dels seus epicentres.
‘El concepte sobretaula és força desconegut als Estats Units: jo l’entenc en relació amb tot el que envolta l’acte de menjar, que és tan important com el que tenim a dins del plat. És radicalment oposat a la cultura del fast food americà. És el que intento transmetre, el plaer d’asseure’s amb calma y sense presses a la taula i compartir una bona estona. Res de menjar de peu, quelcom que als Estats Units es veu amb molta freqüència. A les meves classes, sempre intento ensenyar receptes senzilles perquè pugui quedar una bona estona per fer la sobretaula. Afortunadament, els assistents entenen el concepte a la primera’. I així, entendre que menjar és un acte social i no només una necessitat física és el que preval en tot el que fa aquesta enamorada de la bona cuina que es defineix com a una estrangera perpètua.
Nascuda a l’Argentina, ha viscut a Buenos Aires, Califòrnia i Barcelona, però és a la capital catalana on la seva percepció del menjar va començar a canviar, quan es va quedar embarassada per primer cop: “Va ser en aquell moment que va començar a importar-me més l’aspecte saludable i nutricional de l’alimentació. Vaig fer molts cursos i tallers a Barcelona i a Nova York (a la prestigiosa Natural Gourmet Institute). En vaig fer tants que va arribar un moment que va ser massa per a mi, vaig tenir la necessitat de començar a comunicar tot allò que havia après. Vaig crear www.desayunoconguisantes.com, un bloc a través del qual pujava receptes saludables cada setmana i els caps de setmana vaig començar a donar classes de cuina saludable”.
I tot plegat va culminar al 2013, quan amb 2 nens i 10 maletes, ella i el seu marit van marxar de Barcelona a Berkeley, Califòrnia. “Volíem que els nostres fills tinguessin l’experiència de créixer en diferents cultures, com m’havia passat a mi. I, personalment, va ser llavors quan vaig decidir dedicar-me en cos i ànima a l’alimentació”.
En aquell moment neix Sobremesa, que durant uns anys va combinar amb la seva feina de mestra, directora culinària i després degana acadèmica del Bauman College for Holistic Nutrition and Culinary Arts. “Vaig crear Sobremesa a principis de 2014: vam començar fent tallers, càterings, classes comunitàries, privades i esdeveniments de Team-Building per a empreses”.
De fet va ser la insistència dels seus alumnes qui la va animar el 2017 a crear Sobremesa Culinary Tours: “Ells van ser els grans culpables de tot plegat, i els que em van empènyer a crear els tours. Durant un any, vaig estar fent research i dissenyant les experiències i l’any passat vam engegar amb Barcelona i Sant Sebastià, i els dos tours es van omplir; l’experiència va ser un èxit. Aquest 2018 repetim amb aquestes ciutats i s’afegeix el Japó”.
Els tours estan destinats a grups de 8 persones: “la intenció és mantenir un ambient íntim i personalitzat; vaig creure que aquest número era l’òptim per no recórrer al megàfon o la bandereta”. Els primers tours s’han omplert pel boca-orella i, de fet, molts dels inscrits ja eren alumnes de la Camila. Però també s’ha apuntat gent d’altres indrets dels Estats Units: “La cuina tradicional espanyola està experimentant, des de fa uns anys, un boom als Estats Units. Crec que els sedueix la cuina basada en l’alta qualitat del producte, preparat de forma senzilla y estacional”.
El tour gastronòmic per Barcelona té una durada de 9 dies. “La finalitat és oferir una mirada sobre la cultura tradicional, a través de la gastronomia, una part cabdal de tota cultura. Conèixer un indret a través dels seus costums gastronòmics és una experiència sensorial, per descomptat, però també conèixer la història, els costums d’aquell lloc i la seva gent”.
Era important també trencar amb el turisme organitzat que ella tan detesta i mostrar la ciutat on va viure aproximadament 15 anys. “Barcelona és molt més que paella a les Rambles, sangria i barret mexicà. Sempre n’he renegat. Proposem una alternativa de qualitat al turisme de masses, quelcom que a Barcelona encara està pendent de resoldre. Els assistents se’n van amb una perspectiva de la ciutat, del país, i de la cultura a la qual difícilment arriba un turista accidental”.
L’agenda del tour és molt complerta: “va ser un repte dissenyar aquests tours, el més difícil és buscar l’equilibri entre oferir molt però sense perdre el tarannà tranquil i plaent de la Sobretaula”. Classes de cuina amb xefs locals i amb la mateixa Camila, visites guiades als diferents mercats de Barcelona, àpats a restaurants de la ciutat comtal…” Ens allotgem a Barcelona però també fem diferents sortides: a la zona d’horts ecològics del Maresme, a veure la flora de Collserola, i una visita a unes caves de Sant Sadurní. Una altra de les activitats que més va agradar als assistents va ser un tast d’olis d’oliva extra verges. A la propietària la va sorprendre que tots els assistents compressin almenys una ampolla, i alguns d’ells inclús unes quantes. Ella no sabia que en una de les escoles de Califòrnia els alumnes em coneixen com la reina de l’oli d’oliva”.
No podien faltar les visites culturals i el shopping. Visiten la Casa Batlló -l’edifici preferit de la Camila. Alhora, la Camila també recomana les seves botigues de referència: “Sempre recomano el petit comerç dels diferents barris de Barcelona. Locals artesanals i de qualitat”. Els assistents al tour només van tenir una nit lliure per fer el que volguessin: “Els vaig donar una activitat opcional, un sopar tradicional català a casa d’una amiga meva que és cuinera. La meva sorpresa va ser que gairebé tots es van apuntar i van gaudir de valent”.
Després de l’èxit rotund de la primera edició, a finals d’Octubre de 2018, nous turistes gastronòmics nord-americans tornaran a Barcelona, per degustar-ne tots els seus racons.