L'acord preveu que les dues institucions sumin esforços per impulsar projectes innovadors
El president de la Generalitat, Salvador Illa, i el de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, durant la signatura de l'acord de col·laboració.
A l’espera que el CaixaResearch Institute es posi en marxa a finals de 2025, el centre, que vol convertir-se en referent mundial en inmunologia, ja comença a confirmar els seus primers investigadors i captar acords de col·laboració. El president de la Generalitat, Salvador Illa, i el de la Fundació la Caixa i del Patronat del CaixaResearch Institute, Isidre Fainé, han signat un acord de col·laboració per impulsar projectes que enforteixin l’ecosistema de recerca en salut català i crear sinergies entre el futur complex científic i la resta de centres d’investigació.
Amb una superfície de 20.000 metres quadrats, el CaixaReserach Institue, que s’està construint a pocs passos del CosmoCaixa, tindrà capacitat per a 45 grups de recerca i 500 professionals de cara a 2033, quan es calcula que estarà en ple rendiment. El nou centre estarà dedicat a aplicar la immunologia al càncer i les malalties metabòliques, infeccioses i neurològiques, convertint-se en el primer d’aquest tipus a Espanya i un dels primers de tota Europa.
El president de la Generalitat ha destacat que la col·laboració público-privada és essencial per “millorar la vida de la ciutadania i situar Catalunya entre les 50 regions més innovadores d’Europa”. Illa ha remarcat que l’aposta del Govern per la ciència “és ferma” i que s’invertiran “tots els recursos i aliances perquè Catalunya desplegui tot el seu potencial en matèria econòmica i d’innovació”.
Amb aquest acord, ambdues institucions es comprometen a sumar esforços per identificar, desenvolupar i executar accions concretes en diferents àmbits d’actuació que permetin impulsar, de manera col·laborativa amb altres centres adscrits al Departament de Salut i al Departament de Recerca i Universitats, projectes de recerca i innovació.
El centre estarà centrat en l’àmbit de la immunologia, i compta com a primers científics confirmats amb Josep Dalmau, pioner en la identificació de diverses síndromes d’encefalitis autoimmunes, i Gabriel Rabinovich, descobridor de nous mecanismes d’escapament tumoral, amb el focus posat en el càncer de còlon, amb el doctor Josep Tabernero com a director del comitè científic.
El president de la Generalitat també ha reivindicat que, mentre que les polítiques d’altres països, com els Estats Units amb Donald Trump al capdavant, “renuncien o ataquen la ciència”, Catalunya aposta per reforçar el seu ecosistema i atraure el talent.
L'objectiu de la formació és oferir una programació estable, amb una vintena de concerts anuals,…
Havia odiat la mona de Pasqua durant molt de temps, però ara la necessito amb…
Des del 2008, gairebé 60 fundacions i ONG s'han beneficiat d'aquesta acció, que transfoma en…
Des del barri de la Sagrada Família, aquesta barcelonina ha anat fent puntes de ganxet…
El 22@ celebra els seus primers 25 anys, amb un model que ha aconseguit atreure…
Assistir a aquest esdeveniment és una experiència més propera i ciutadana del que a molts…