Ecosistema emprenedor

Adlanter preveu arribar a 100 ‘startups’ en tres anys amb el seu nou servei d’assessoria integral

La companyia es llança a assessorar empreses emergents de nova creació que rebin inversions de ‘private equity’ o ‘venture capital’

Cobrir amb un nou servei necessitats vinculades a l’emprenedoria en dues direccions: cap a la startup i cap als inversors. És el doble objectiu de Startup in a Box, llançat per l’assessoria Adlanter que s’enfoca tant a donar resposta a les necessitats de les startups quant a assessorament financer, com a les de l’inversor, als quals ofereix “universalitat de criteris i un accés a les dades de startups de manera homogènia i clara”, com explica el responsable del segment d’empreses emergents d’Adlanter, Daniel Gil.

Després del llançament del nou servei integral, Adlanter es fixa com a objectiu captar una startup al mes, i arribar a la quinzena o vintena anuals, en un context en el qual es creen unes 500 startups a Espanya anualment: “Ens estem projectant en el 4,5% del mercat”.

Per oferir aquest servei d’assessoria, Adlanter proposa fer-ho mitjançant acords amb les startups amb diversos anys de durada i amb un pla de preus progressiu que s’adapta a les fases de creixement de l’empresa emergent. “Al principi tindrem un marge mínim, pròxim a zero, i la idea és progressar amb ells en el negoci”, ressalta Gil.

En aquest context, proposen a les startups treballar a tres anys vista —“per a una startup és molt complicat mirar més enllà de tres anys”—, mitjançant un pla de creixement. “El marge arriba amb el segon o tercer any”, també en el cas que el projecte emprenedor no s’acabi enlairant: “Pot ser també un negoci rendible amb la liquidació de la inversió”.

Així, l’assessoria preveu que el llançament de Startup in a Box no afectarà a la facturació de 2025, que Adlanter preveu que se situï entorn dels 30 milions d’euros, per sobre dels 23,2 milions que va facturar el 2024. “En dos o tres anys sí que tindrà molta rellevància a nivell de números”, preveu Gil.

Adlanter, que s’ha unit al Tech Barcelona per acostar aquest nou servei al panorama emprenedor de la ciutat, vol endinsar-se en aquest àmbit de la mà del venture capital. “És el que millor sap valorar si una startup té possibilitats d’èxit”, destaca Gil sobre l’ecosistema d’emprenedoria, que ha demostrat el seu “gran potencial de creixement” en una capital catalana posicionada com a pol de startups.

Oficines de l’assessoria Adlanter, que mira ara cap a les ‘startups’.
Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Lletres

Marta Orriols volia parlar d’amor i van aparèixer les pors

L'escriptora s'endinsa en el MNAC a la seva quarta novel·la, 'A l'altra banda de la…

20 d'abril de 2025
  • Opinió

Germans argonautes

Mentre la ciutat es transforma una i altra vegada, el 5 Hermanos continua sent punt…

20 d'abril de 2025
  • Escena

‘Laudamus te, Domine’

Els 'Responsoris de Setmana Santa' de Bernat Vivancos, al castell de Perelada, han suposat la…

19 d'abril de 2025
  • El Bar del Post

Álvaro Colomer: L’ànima esgarriada de l’escriptor

“Em defineixo a través d'allò que faig. De fet, soc un addicte la feina i…

19 d'abril de 2025
  • Música

L’Orquestra Sònica proposa una fusió d’instruments clàssics amb música moderna

L'objectiu de la formació és oferir una programació estable, amb una vintena de concerts anuals,…

18 d'abril de 2025
  • Opinió

Elogi de la mona

Havia odiat la mona de Pasqua durant molt de temps, però ara la necessito amb…

18 d'abril de 2025