L'any 2022 s'ha situat com el setè a nivell europeu en tràfic total de passatgers i aquest hivern oferirà més de 10 milions de places, només un 2% per sota dels valors prepandèmics
L’Aeroport de Barcelona ha operat durant el 2022 fins a 43 destinacions intercontinentals, només quatre menys que les 47 rutes que hi havia el 2019, any anterior a la irrupció de la pandèmia. Això suposa una recuperació del 91% de les connexions de llarg radi, segons es desprèn de l’Observatori de Tràfic Aeri de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Les rutes que encara no s’han reactivat són les que connecten Barcelona amb tres dels destins principals a la Xina, com Pequín, Shanghai i Hong Kong; i amb Lima, a Sud-Amèrica. En canvi, els vols amb Nord-Amèrica s’han recuperat notablement. Pel que fa al nombre de companyies aèries, actualment només es troben un 7% per sota el 2019, amb 112 davant les 121 d’aleshores.
Tot i les més de 100 aerolínies a l’Aeroport del Prat, Vueling concentra el 66% de les rutes domèstiques i el 36% de les europees, segons apunta l’Observatori. En total, hi ha 36 aerolínies que operen destinacions intercontinentals (-14% respecte al 2019), 75 que ho fan en rutes a Europa (-4% en comparació al 2019) i 11 que operen vols a l’Estat (-21%), informa ACN.
Aquestes són algunes de les conclusions de l’Observatori de Tràfic Aeri de la Cambra de Comerç publicades aquest divendres per l’ens, un cop aquesta setmana s’han conegut les dades definitives dels passatgers que aquest any han passat per l’Aeroport de Barcelona. En total, van ser 41,6 milions de viatgers, una xifra que representa un increment del 109% en comparació al 2021, però encara un 21% menys que al 2019, en línia amb altres aeroports europeus.
En canvi, mostren una recuperació més lenta si es compara amb Palma de Mallorca i Màlaga, amb un -4% i un -8,5%, per la manca d’algunes connexions intercontinentals de Madrid i Barcelona amb l’Àsia.
L’Observatori també recull de cara a aquest hivern, l’aeroport oferirà més de 10 milions de places i se situarà gairebé en valors prepandèmics, només un 2% per sota la dada registrada el 2019, “la qual cosa és indicativa d’una aposta de les aerolínies”, remarca la Cambra.
D’altra banda, l’Aeroport de Barcelona s’ha situat com el setè a nivell europeu en tràfic total de passatgers i si es té en compte el període entre gener i setembre és el segon en tràfic en origen-destinació al mateix aeroport, només superat per Londres Heathrow. A més, el percentatge de passatgers en connexió ha crescut i s’ha situat en el 12%.
L’Observatori també es fa ressò de les previsions de recuperació completa de l’activitat a escala general, que no s’espera fins a la temporada 2024-2025, segons Eurocontrol. Es tracta d’un escenari “més pessimista” que anteriors previsions com a conseqüència de la inflació, l’augment dels preus del combustible i la guerra entre Rússia i Ucraïna.
En aquest sentit, un dels efectes de la inflació i de l’encariment del combustible ha estat l’augment del preu dels bitllets en un 5% en comparació al 2019, si es compara el període entre gener i agost.
Per últim, la Cambra insta a començar a actuar ara perquè la descarbonització a l’aviació al 2050 sigui una realitat i subratlla que els principals fabricants de la indústria com Airbus i Rolls-Royce ja estan treballant en diferents prototips.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…