El Grup Agbar ha convocat als seus grups d’interès per participar en una innovadora junta general en la qual ha volgut retre comptes a la ciutadania i consolidar els seus procediments “d’escolta activa”, transparència i millora continua. Els tres eixos que han centrat la trobada d’aquest dimecres, compromís amb la solidaritat, amb l’ocupació i amb la protecció del medi ambient, són la base del pacte social que Agbar ha començat a proposar en els diferents municipis on opera.
Aquest pacte vol donar resposta “als principals desafiaments socials i contribuir a la recuperació després de la pandèmia”, ha explicat el grup presidit per Àngel Simon. Ciutats com Huelva o Cambrils ja s’estan duent a terme aquest pacte. “Es tracta d’una eina fonamental per avançar en els reptes de futur i ajudar en la recuperació econòmica sostenible”, subratlla l’alcalde de Huelva, Gabriel Cruz.
Representants del tercer sector, com Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, van defensar durant la junta general la col·laboració publicoprivada, ja que “és imprescindible per poder avançar en iniciatives socials en els temps actuals, en què la desigualtat s’ha cronificat”.
En aquesta línia, el nou conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, de l’Associació Educativa Ítaca, ha subratllat “la importància de les aliances, amb el paper destacat de les empreses, per abordar les problemàtiques socials que es deriven de la pandèmia”.
Segons Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City, aquesta col·laboració també és vital per donar suport a l’ecosistema tecnològic, ja que “cal apostar per la innovació oberta i connectar empreses amb startup i universitats”.
“Tan important com actuar és compartir el progrés en les iniciatives i dotar dels mecanismes per incorporar punts de vista que permetin seguir millorant. Això encara és més rellevant en l’època actual per tal de donar respostes conjuntes als reptes amb els quals ens enfrontem com a societat”, ha afirmat Àngel Simon en el marc de la trobada participativa.