El III Fòrum de Diàleg amb Serveis Socials organitzat per l'empresa va reunir representants de 14 municipis de l'entorn barceloní, amb l'objectiu de promoure el diàleg i la cocreació de mesures vinculades a l'atenció de persones en situació de vulnerabilitat
L’emergència climàtica i la sequera impacten en tots els ciutadans, però especialment en les llars d’entorns vulnerables i en situació de pobresa energètica. En aquest context, Aigües de Barcelona ha reunit serveis socials de l’entorn metropolità per reforçar el diàleg, el treball en comú i la cocreació en el desenvolupament de projectes d’acció social i d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat.
Amb aquest objectiu, el III Fòrum de Diàleg amb Serveis Socials va congregar al maig a representants dels serveis socials de 14 ajuntaments, així com de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en una trobada marcada per l’impacte de la sequera i els seus efectes en contextos vulnerables. Per abordar aquest assumpte, i a través dels casos de Barcelona i de Santa Coloma de Gramenet, es va posar l’accent en qüestions com la detecció de fuites i les condicions deficients d’algunes instal·lacions d’aigua en determinats habitatges.
Millorar les condicions d’aquests habitatges és precisament l’objectiu del programa Llars Resilients que proposa impulsar Aigües de Barcelona. La iniciativa consisteix en un projecte per acompanyar la rehabilitació d’instal·lacions interiors d’aigua en mal estat per a persones en situació de vulnerabilitat, que l’empresa defensa desplegar en aliança amb entitats socials i ajuntaments.
El diàleg continu i el treball en comú representa “una eina imprescindible per millorar la qualitat de vida i el futur de les persones, sobretot aquelles que més ho necessiten”, segons Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona. Durant la trobada, Campos va apuntar també a la necessitat de dur a terme revisions periòdiques de les situacions de vulnerabilitat per mantenir actualitzades les ajudes a la factura de l’aigua dels ciutadans que ho necessiten, i per tal de a “garantir la bona gestió dels recursos públics i privats”. En aquest sentit, Aigües de Barcelona té activat el protocol davant la pobresa energètica en els 23 municipis on presta servei, en els quals més de 60.900 famílies estan acollides a la tarifa social de l’aigua, un 11% més que el 2020.
En aquest àmbit, Aigües de Barcelona va presentar en el Fòrum de Diàleg el seu balanç de rendició de comptes del Pla d’Acció Social 2021-2023, i va presentar les línies de treball per al del període 2024-2026. Des de 2021, l’empresa ha impulsat 118 programes i iniciatives socials en col·laboració amb 38 entitats socials, 12 ajuntaments i la Diputació de Barcelona, que han arribat a més de 5.000 persones en situació de vulnerabilitat de l’entorn metropolità.
El Pla d’Acció Social 2024-2026 apostarà per mantenir aquest model de col·laboració públic-privada i social per impulsar programes vinculats a les necessitats socials dels municipis, i vienet l’ocupació i a la formació com elements transformadors. El pla incorporarà, a més, un nou vector, que abordarà l’aigua com a font de millora de benestar i salut, amb la mirada fixada en l’impacte de la sequera en entorns vulnerables.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…