La crisi del coronavirus ja està impactant a l'economia de Barcelona i la seva competitivitat, com també a la nostra vida quotidiana. Les tres administracions han decidit sumar esforços per garantir que la ciutat superi la pandèmia sense desequilibris territorials i amb cohesió social.
[dropcap letter=”D”]
avant els canvis que provocarà la pandèmia a la nostra economia, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’han unit per potenciar la reactivació del territori amb una visió metropolitana. Les tres administracions han signat un acord de col·laboració amb la finalitat de treballar conjuntament en l’elaboració de polítiques per potenciar i mantenir el teixit empresarial de Barcelona, fomentar el treball de qualitat, atreure talent i rellançar la reputació internacional de la ciutat.
L’acord entre Ajuntament, Diputació i AMB, que tindrà validesa fins a l’any 2024 però es podrà allargar més enllà, té com a eixos principals la millora de les condicions laborals, amb un salari mínim de referència, la reducció de la precarietat i les bretxes de gènere i la implementació de clàusules socials a la contractació pública; la diversificació de l’economia, a través de l’impuls de diversos sectors estratègics, i la potenciació de l’economia verda i circular com a vector de competitivitat. També es vol implementar la xarxa d’Oficines d’Atenció a les Empreses a escala metropolitana i provincial, recollint l’experiència de Barcelona Activa, i consensuar un posicionament unitari i col·laboratiu respecte a les Àrees de Promoció Econòmica Urbanes.
El primer tinent d’alcalde de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha defensat la necessitat de “posar tota la força al servei de la recuperació econòmica de la Barcelona metropolitana”, enfortint el desenvolupament de polígons com el Besòs, la Zona Franca i el 22@. Per a Collboni, aquest acord de col·laboració ha de servir per evitar la “pèrdua de competitivitat o els desequilirios territorials” a Barcelona i la seva província.
La diputada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha remarcat l’aposta de la institució per treballar “amb els ajuntaments” perquè accelerin la seva digitalització i acompanyar a les pimes en la cerca de noves maneres de produir i vendre. Menor ha recordat que des de la Diputació han dissenyat un pla per a la reactivació econòmica i per a l’ocupació, que destinarà 30 milions d’euros entre 2020 i 2021 a tots els municipis de Barcelona.
La vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Montserrat Ballarín, ha destacat el caràcter històric d’aquest marc col·laboratiu, celebrant la força conjunta de les tres administracions per “fer front” als reptes que ha imposat la crisi del coronavirus, afegint un nou espai relacional i d’actuació que capitalitzi el coneixement adquirit i permeti desenvolupar més actuacions “conjuntes i complementàries”.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…