AkzoNobel relocalitza producció a la Zona Franca i crearà 80 llocs de treball

La multinacional holandesa invertirà 14 milions per produir a Barcelona i a Vilafranca del Penedès pintures i recobriments per a l'automoció

Aposta del grup AkzoNobel, fabricant de les pintures Procolor, Bruguer i Titanlux, per les seves plantes de la Zona Franca de Barcelona i Vilafranca del Penedès. La multinacional amb seu als Països Baixos ha anunciat una inversió de 14 milions d’euros amb l’objectiu de relocalitzar a Catalunya la producció de pintures i recobriments per al sector de l’automoció. El projecte permetrà incrementar tant la producció com l’activitat d’R+D vinculada a aquesta àrea de negoci i suposarà la creació de 80 nous llocs de treball.

Actualment, la fàbrica de Barcelona dona feina a 566 treballadors i, amb aquesta nova inversió, passarà a ser el centre de producció més important del grup a Europa en pintures pel sector de l’automòbil, segons ha anunciat el Departament d’Empresa de la Generalitat, que ha donat suport a AkzoNobel en la presa d’aquesta decisió a través d’ACCIÓ i la Direcció General d’Indústria.

S’ha de tenir en compte, que aquest és el segon gran projecte que ha activat recentment aquest rellevant grup industrial europeu per reforçar la seva aposta per Barcelona. A finals de 2021, AkzoNobel va anunciar la creació d’un hub per centralitzar des d’aquí la planificació i gestió de totes les plantes de producció i magatzems de la companyia arreu d’Europa, una iniciativa que ja va suposar la creació de 65 llocs de treball qualificats, fonamentalment, enginyers. Concretament, aquest centre d’excel·lència, anomenat EMEA Planning Hub, coordina 30 fàbriques i 125 magatzems de la línia de producció de revestiments per a terceres companyies.

A més a més, l’estiu de 2022, AkzoNobel va inaugurar a la Zona Franca el Colour Development Lab, un nou laboratori  dedicat a dissenyar les fórmules de color que s’apliquen a peces i components plàstics del sector de l’automoció. Es tracta d’un nou edifici de 600 metres quadrats situat a les oficines centrals del grup i en el que es van invertir 1,2 milions d’euros.

La consolidació de les activitats de desenvolupament i fabricació per al mercat d’automoció europeu a la planta de Barcelona ens permet continuar creant sinergies per assegurar la competitivitat futura dels nostres centres, sobretot en un sector tan estratègic com és l’automoció a Catalunya”, ha explicat Sergio Olivas, responsable de producció d’AkzoNobel a l’oest d’Europa. Segons el directiu, “aquesta aposta és una palanca important per continuar creant llocs de treball qualificats dins de les àrees d’operacions i desenvolupament de producte al sector químic” i que “la transferència de productes permet continuar ajudant a crear un ecosistema empresarial i local que fomenta la innovació i el desenvolupament”.

El complex industrial d’AkzoNobel a la Zona Franca de Barcelona.

En paral·lel, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que “inversions com la d’AkzoNobel posen de manifest per què Catalunya és un dels territoris referents a Europa en l’àmbit de la química i l’automoció”. “El projecte de relocalització de pintures per a automoció a la Zona Franca és un exemple del tipus d’inversions que volem potenciar des del Govern: projectes que reindustrialitzen Catalunya amb criteris de sostenibilitat i economia circular”.

Amb presència comercial a més de 150 països, AkzoNobel té dues fàbriques a la Zona Franca —on treballen 566 persones—,  una de pintures industrials a Vilafranca del Penedès i un altre de pintures en pols a Vallirana. Les factories produeixen pintures de revestiment, en pols, decoratives o les que s’apliquen al sector de l’automoció o l’aeroespacial, entre altres. En total, compta actualment amb 1.140 treballadors a Catalunya, on va fer un gran salt l’any 2020, quan va comprar la divisió de pintures decoratives de la companyia catalana Titan, fundada per la família Folch-Rusiñol. Entre les marques que fabrica i comercialitza figuren Procolor, Sikkens, Bruguer, Titanlux i Xylazel, adquirida a PharmaMar.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Alba Pujals: El plaer de la cocció a foc lent

“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…

23 de novembre de 2024
  • Professionals

Munich: volar alt tocant de peus a terra

Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’antiga planta de Nissan a la Zona Franca torna a l’activitat amb la producció dels primers cotxes Ebro

La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024