La cadena familiar d'alimentació ha millorat la retribució enguany fins a un 11%, i va cobrir un 76% de les seves vacants el 2023 amb personal de la companyia, promovent la promoció interna
Botiga d'Ametller Origen, que disposa d'una xarxa de prop de 140 establiments.
“Compartir els bons resultats de la companyia amb la nostra comunitat, tant amb els nostres treballadors com amb els nostres clients”. Aquest és el compromís pel qual es regeix Ametller Origen, segons el seu conseller delegat i cofundador, Josep Ametller, i pel qual l’empresa ha impulsat mesures com l’increment de la retribució salarial dels seus empleats en una mitjana del 20% des de 2021.
La cadena d’alimentació catalana, que compta amb 3.700 treballadors, ha millorat també enguany la retribució, sobretot enfocada a la plantilla de les seves prop de 140 botigues, amb la implementació de mesures que permeten asolir un augment de l’11% anual.
L’increment salarial s’ha acordat a través del treball conjunt entre el Comitè d’Empresa, adscrit a la UGT, i a la direcció de la companyia, “aplicant l’increment salarial pactat al conveni vigent, així com nous complements i variables pactats”, segons el president del Comitè d’Empresa, Miquel Fernández.
Quant a la conciliació, el 80% de la plantilla compta amb dos dies festius setmanals. A més, s’està treballant en la implantació d’una nova mesura mitjançant la qual cada empleat pugui disposar d’un cap de setmana de qualitat cada sis setmanes, segons Fernández. El president del Comitè d’Empresa ha destacat que s’estan buscant també mecanismes per a promoure diversos permisos retribuïts.
D’altra banda, el grup va començar al febrer a oferir assistència mèdica privada gratuïta a tota la seva plantilla amb més de sis mesos d’antiguitat. La cobertura, que inclou assistència dental, preveu que la parella i fills menors de 25 anys puguin accedir a les mateixes prestacions amb condicions especials.
El grup, que considera que els treballadors són el motor del seu creixement, aposta per l’estabilitat de la plantilla. En aquest sentit, el 98% dels seus empleats compta amb un contracte indefinit i, durant 2023, un 76% de les vacants es van ocupar amb personal de la companyia, promovent així la promoció interna. A més, ha impulsat recentment un programa d’FP Dual amb dotze joves tutelats o extutelats amb de Eduvic i Mercabarna.
El grup promou també la formació tècnica i competencial, mitjançant plans específics d’acord amb cada ofici dins de la companyia, que disposa de camps de cultiu i fruiters, d’un obrador central i de prop d’aquestes 140 botigues. Durant 2023, es van realitzar més de 29.000 hores de formació. Aquesta aposta va implicar una inversió d’uns 600.000 euros, en una estratègia emmarcada en una “raó de ser”, segons Josep Ametller: “Compartir valor amb la nostra comunitat”.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…