Professionals

Anna Ferret, nova directora general de Laboratorios Ordesa

La família Ventura fitxa a una executiva procedent de Reckitt Benckisser per dur el dia a dia de l'empresa fabricant de les farinetes Blevit, que s'ha marcat l'objectiu de facturar 215 milions l'any 2025. El fins ara primer executiu, el doctor Joan Permanyer, continuarà com a president del grup.

Relleu en la direcció general de Laboratorios Ordesa, empresa de referència en el negoci de l’alimentació infantil gràcies a les marques Blemil i Blevit, de venda en el canal farmacèutic. Anna Ferret Piñol ha estat nomenada directora del grup familiar català amb la missió de desenvolupar un nou pla estratègic de creixement pel període 2021-2024 basat en la internacionalització i en la diversificació cap a noves àrees de negoci. Aquest pla apostarà tant pel creixement orgànic en el mercat de la nutrició, la salut i el benestar, com per l’inorgànic, és a dir, avaluarà l’oportunitat de créixer mitjançant l’adquisició d’empreses, principalment en l’àmbit dels complements alimentaris.

Tot i que és Llicenciada en Ciències de la Informació i ha cursat un PDD a IESE, Ferret no ha treballat a cap grup editorial, sinó que ha forjat la seva carrera professional en empreses del sector del gran consum, com Danone, Henkel i Bimbo. L’any 2009 va entrar en contacte amb el negoci de la nutrició infantil en fitxar com a directora general per Espanya i Portugal de Mead Johnson, la multinacional propietària de la marca de llet per nadons Enfamil. Mead Johnson forma part de la divisió de salut del gegant Reckitt Benckiser, un àrea que inclou altres marques de venda en farmàcies com Strepsils, Nurofen, Gaviscon, Durex, Clearasil, Veet i Scholl. En els últims dos anys, Ferret ha sigut la directora general d’aquesta divisió, Reckitt Benckisser Health, a Portugal.

Ara s’incorpora a Laboratorios Ordesa, grup propietat de la família Ventura, amb planta a Sant Boi de Llobregat i amb més de 75 anys d’història. L’any 2020 l’empresa va facturar uns 130 milions d’euros, però el nou pla estratègic del grup preveu arribar als 215 milions l’any 2025, xifra que implicaria un creixement de més del 60%. Actualment, la meitat dels ingressos ja procedeixen del mercat exterior, on ara es vol posar l’èmfasi.

Joan Permanyer, president i conseller delegat d’Ordesa, amb Anna Ferret, nova directora general.

La baixa taxa de natalitat i el consegüent descens del consum de farinetes i llets infantils, ha obligat Ordesa a buscar en la diversificació la seva via de creixement. Així, en els últims anys, l’empresa ha entrat en el negoci dels complements alimentaris per adults, amb les marques Donna Plus (per millorar el benestar de les dones), FontActiv (suplements nutricionals) i Colnatur (productes rics en col·lagen natural pels ossos i les articulacions). El grup també s’ha introduït en el mercat de la nutrició especialitzada en persones de la tercera edat amb Laboratorios Grand Fontaine i té una divisió especialitzada en la venda d’ingredients a altres empreses del sector de l’alimentació.

Anna Ferret substituirà en el dia a dia de l’empresa al doctor Joan Permanyer, un veterà directiu que va accedir al càrrec l’any 2014 després d’una llarga trajectòria a l’antiga Nutrexpa. Permanyer va ser nomenat just ara fa un any president i conseller delegat de Laboratorios Ordesa en substitució del propietari, Josep Maria Ventura Ferrero, que va passar a ocupar la presidència d’honor. Ara, amb la incorporació de Ferret, se centrarà en les seves funcions al front del consell d’administració, que també s’acaba de reforçar amb dues noves incorporacions.

Així, han estat nomenats consellers del grup dues persones vinculades al sector farmacèutic, Javier Altemir i Montse Martí. A més a més de Permanyer, com a professionals externs als membres de la tercera generació de la família —els germans Ventura Arasanz— també formen part del consell Fernando Casado (exdirector de l’Institut de l’Empresa Familiar), Carlos Rovira i Maria Teresa Bassons.

En el passat, Ordesa formava part de Nutrexpa, grup avui desaparegut i llurs negocis s’engloben ara en tres empreses diferenciades propietat de diferents branques de la família fundadora. Es tracta de Laboratorios Ordesa, en mans de Josep Maria Ventura Ferrero; d’Adam Foods (Aneto, Cuétara, Artiach, La Piara i Panrico), propietat del seu germà, Javier Ventura Ferrero; i d’Idilia Foods (Cola Cao i Nocilla), amb un accionariat que es reparteix entre els germans Ferrero Jordi.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024