De simple suport publicitari a un dispositiu que porta incorporat un purificador d'aire capaç de netejar el 99% de les partícules en un radi de 40 metres, equivalent a 20 arbres
El mobiliari urbà ja pot contribuir a reduir la contaminació de la ciutat. El Port de Barcelona ha instal·lat el primer dispositiu de purificació de l’aire integrat en una marquesina publicitària o mupi digital en aliança amb l’empresa barcelonina Urban Air Purifier i la multinacional Clear Channel, que gestiona la publicitat exterior del domini portuari.
El prototip és capaç de purificar el 99% de les partícules i el 80% dels gasos nocius per a la salut, en un radi de 40 metres. Concretament, aquest dispositiu pot netejar la contaminació generada per 3.000 cotxes i la seva capacitat de purificació és comparable a la de 20 arbres, segons dades d’Urban Air Purifier.
El projecte ha estat desenvolupat per aquesta empresa i per Clear Channel i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB), el Centre Superior d’Investigacions Científiques i Eurecat, juntament amb el suport del Port de Barcelona. Aquesta és una de les apostes del port dins el seu pla de reducció de l’impacte medioambiental, tot i que recorden que la seva estratègia per reduir a mínims les emissions de l’activitat portuària passa per la transició energètica, fomentant l’ús d’energies netes i electrificant els molls.
“Aquesta és una innovació molt rellevant ja que la contaminació de l’aire és la causant de més de nou milions de morts cada any al món, i de la pèrdua de qualitat de vida de molts més milions de persones. Cada equip, com l’instal·lat al Port de Barcelona, té un abast d’uns 40 metres, pel que es poden crear passadissos d’aire net en diferents zones de les ciutats on hi hagi problemes de contaminació i qualitat de l’aire”, explica el responsable de Clear Channel al sud d’Europa, Jordi Sáez.
Per part seva, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha defensat la seva aposta per la col·laboració publicoprivada, la innovació i la sostenibilitat. “Estem construint el port del futur, encarant els escenaris post pandèmia amb la participació dels agents econòmics, socials i empreses que ens ajudin a garantir el nostre posicionament competitiu en els escenaris més desitjats”, explica Conesa.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…