La companyia creada el 2016 per Jordi Martí produeix i dissenya complements esportius com armilles i cinturons per córrer per la muntanya. La seva operativa des de la capital catalana i amb materials reciclats ha captat l'atenció de grans marques internacionals, que veuen una oportunitat de fabricar d'una manera més ràpida que si ho fan des d'Àsia.
El director general de la startup, Jordi Martí.
Al fundador i director general d’Arch Max, Jordi Martí, li agrada des de fa temps córrer per la muntanya. Quan ho feia i necessitava equipar-se correctament, es va adonar que no hi havia una gran varietat de complements per a aquesta activitat física. Per exemple, en el cas dels mitjons, hi havia de diferents colors i mides, però no s’anava més enllà, contemplant qüestions com adaptar-se als moviments que fa el peu quan puja i baixa un pendent. A més, dels que hi havia al mercat, tots es produïen fora.
Davant de tot d’això, Martí va decidir crear Arch Max el gener de 2016 amb una petita inversió i es va posar a analitzar com podia idear uns bons mitjons que servissin per fer esport a l’exterior, però també ajudessin a prevenir lesions com la fascitis plantar. Se’n va anar a l’Hospital de Sant Pau a investigar com fer-ho i van acabar validant uns mitjons esportius que ho permetien. En pocs temps va aconseguir el suport de podòlegs, metges i fabricants d’Espanya i també internacionals… Fins i tot, es va arribar a posar de moda entre els jugadors del Barça, que se’ls van emportar de gira.
Per a Martí, la bona acollida que van tenir els mitjons, com també els altres productes que ha anat sumant a la seva oferta, s’entén perquè Arch Max dissenya i produeix des de Barcelona i la gran majoria dels seus proveïdors són locals. Divideix el procés de fabricació entre les oficines que l’empresa té al centre de la ciutat, on hi ha un petit taller, i una fàbrica a l’avinguda Carrilet de L’Hospitalet de Llobregat. Aquesta proximitat permet accelerar els tempos, reduint el temps que passa entre que es té una idea fins que es veu a la botiga, a diferència del temps que es triga a aconseguir-ho quan els productors estan a Àsia.
Més enllà dels mitjons, Arch Max també s’encarrega de fabricar amb material reciclat productes com armilles i cinturons on portar el mòbil o menjar mentre es fa exercici per la muntanya. Aquests complements esportius han captat l’atenció d’Adidas Terrex, de qui s’ha convertit en soci tècnic i els hi produeix des de la capital catalana. En aquest intercanvi, Arch Max guanya que posa el seu logo en els productes i obté promoció internacional, mentre que Adidas Terrex pot subcontractar aquesta part a una empresa especialitzada, que a més també és de proximitat. Per entendre-ho més fàcil, funciona com la marca Gore-Tex, que ofereix la seva tecnologia a altres fabricants mentre que li mantenen el logo.
La companyia suma uns 20 treballadors, repartits entre les oficines i la fàbrica. Malgrat la pandèmia, va registrar una facturació de tres milions d’euros el 2020. Aquest 2021 espera, com a mínim, mantenir el nivell de vendes de l’any passat. Arch Max comercialitza els seus productes en una vintena de països d’Europa, Àsia i Amèrica Llatina i als Estats Units té una seu.
El centre expositiu d'art contemporani, que compta amb 400 metres quadrats per a exposicions, obrirà…
La superilla literària de Passeig de Gràcia, La Rambla i Gran de Gràcia tornaran a…
La Font Màgica de Montjuïc es reactivarà després d'estiu, amb l'objectiu que estigui llesta per…
Llicenciada i doctora en Física, Caterina Biscari dirigeix el Sincrotró Alba des de l’any 2012,…
L'àrea annexa a la factoria de Santa Perpètua de Moguda comptarà amb una superfície de…
En un entorn global cada vegada més competitiu i canviant, la innovació s'ha convertit en…