Gastronomia

Arriba el ‘delivery’ de Gozo per posar fi a les discussions abans de demanar

La marca, del grup barceloní Pantea, propietari dels restaurants Anita Flow i Can Fisher, permet barrejar en un únic encàrrec pizzes, hamburgueses o tacos

Moltes vegades es discuteix abans de demanar menjar. A casa, sempre està el que vol pizza i el que prefereix hamburguesa. La situació no té una solució fàcil i sempre requereix la renúncia i la conformitat d’una de les parts. També existeix la possibilitat de fer dues comandes, tot i que s’acaba demostrant una mala opció a mig camí, amb comandes que arriben en diferents moments i es queden fredes esperant.

Davant aquest escenari, el grup de restauració barceloní Pantea ha decidit crear Gozo, una opció de delivery i take away multicomanda, permetent triar entre sis gastronomies. A Barcelona, altres restaurants que ofereixen una proposta similar són Freshperts (Sushifresh i Boko) i La Gran Família Mediterrània de Dani García.

Segons explica el gerent general de Gozo, Victor Carames, aquest projecte ja s’estava cuinant abans de l’arribada de la covid, però es va decidir parar-lo fins que la situació millorés. Dos anys de pandèmia després, amb la consolidació d’aquesta manera de consumir, el grup s’ha decidit a llançar el nou concepte, a finals de setembre, obrint un local a l’Avinguda de Sarrià. De moment, sense voler donar xifres, Carames remarca que està tenint una bona acceptació. Amb una inversió de 500.000 euros, l’obertura del restaurant ha suposat la contractació de 35 treballadors.

Selecció de plats que es pot demanar a Gozo.

Carames defineix Gozo com “una marca de fast-food de qualitat”, basada en els productes més demanats a domicili, cadascun amb una marca pròpia. El tiquet mitjà se situa en els 20 euros per persona. Per no decebre ningú, hi ha pizzes, hamburgueses —amb la possibilitat d’acompanyar-les amb patates— i tacos —en aquest cas, es poden complementar amb nachos—. Per a aquells que prefereixin menjar asiàtic, podran triar entre ramen, pho, pad thai, yakisoba o noodles, amb l’opció de sumar edamames o gyozas. Sorprenen les milaneses, des de la típica escalopa fins a les argentines, amb el formatge com a gran novetat. Sense oblidar a aquells que volen menjar healthy, també s’inclouen poke bowls. Per a aquells que sempre es queden amb gana, podran demanar postres, amb una pizza de Nutella que costa rebutjar.

Molts dels plats inclosos en la carta de Gozo venen de les receptes més exitoses dels restaurants del grup Pantea, que va registrar una facturació de 10,8 milions el 2021. Creat l’any 2008 per Pia Pishkoohani i Ramon Rodríguez, el grup de restauració va començar centrant el negoci en locals de platja, per després virar cap a opcions més urbanes. Actualment, compta amb set restaurants, cadascun amb propostes diferents. Entre ells, Can Fisher, a la Platja de Bogatell, amb arrossos, mariscos i peixos; Pantea Beach, amb dues guinguetes a la Platja de Bogatell i la Barceloneta; Sumac & Mambo, a Enric Granados, amb una cuina entre oriental i mediterrània; Chaka Khan, al Raval, amb còctels i platerets d’Àsia, Sud-amèrica, Orient Mitjà i Àfrica, i Anita Flow, a Consell de Cent, el més informal que ara haurà de competir amb Gozo.

Un segon local per cobrir tota la ciutat

Actualment, Gozo no està disponible a tot Barcelona i només reparteix en un radi al voltant del local d’entre 3,5 i 4 quilòmetres. Concretament, cobreixen la zona compresa per Sarrià-Sant Gervasi, l’Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample —fins a la Sagrada Família—, part del barri Gòtic, Sants-Montjuïc i Poblenou. Per arribar a més zones, preveuen obrir un segon local amb el qual donar cobertura a tota la ciutat d’aquí a sis mesos.

Malgrat tenir un negoci basat en el menjar a domicili, Gozo també permet als clients asseure’s al local i menjar. Fins i tot, tenen màquines tipus fast food per poder fer la comanda al mateix local. “Volem fugir del concepte de dark kitchen“, remarca Carames. Ara bé, no hi ha servei de taula i les forquilles que s’ofereixen són també de format delivery. Com no és el principal focus, la capacitat de comensals és reduïda, amb cinc taules amb espai per a 16 persones.

Per a aquells que vagin a recollir la comanda, es quedin o no a menjar, hi ha un descompte del 10%. El repartiment el realitzen majoritàriament a través de la plataforma de missatgeria Glovo. Disposen d’una bicicleta elèctrica per assumir certs encàrrecs. En un futur, contemplen tenir personal propi de repartiment.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Ecosistema emprenedor

La impressora 3D de formigó d’Aridditive apunta a mig milió d’euros aquest any

La 'spin-off' de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat una nova planta de…

4 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Anar al banc és votar

Les claus de l’OPA més publicitària, el comiat de Griffiths i algunes reflexions de Màrius…

4 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Vida de solitud (amb cor)

'Tardes de soledad' és una nova obra mestra del nostre cineasta més internacional

4 d'abril de 2025
  • Ecosistema emprenedor

La ‘startup’ Hike & Foxter portarà els seus agents basats en IA a Europa i Amèrica Llatina

La companyia barcelonina preveu facturar un milió d'euros enguany només amb aquest nou servei d'automatització…

4 d'abril de 2025
  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025