La biofarmacèutica, mitjançant Alexion, obrirà un hub per accelerar el desenvolupament de fàrmacs de nova generació per a aquestes patologies, amb la creació de 100 llocs de treball. Segons la multinacional, la capital catalana és "una de les ciutats més vibrants d'Europa al sector de la salut".
La companyia farmacèutica AstraZeneca obrirà un centre d’excel·lència a Barcelona per accelerar el desenvolupament de fàrmacs de nova generació en l’àmbit de les malalties rares, que suposarà la creació de 100 nous llocs de treball, en els pròxims dos anys. Preferentment, es tractarà de metgesses, biòlogues farmacèutiques i altres professionals de la salut amb experiència en assajos clínics en malalties rares.
El nou hub de desenvolupament tindrà abast mundial i és el primer per al conjunt d’Europa. Té com a objectiu fomentar i desenvolupar opcions de tractament, ampliant les capacitats globals de desenvolupament clínic i d’operacions, i millorar la vida de les persones que pateixen aquestes patologies sovint mancades de teràpies. Segons la companyia farmacèutica, les malalties rares representen una important necessitat mèdica no coberta, ja que de les prop de 7.000 malalties rares, al voltant d’un 95% no disposen d’un tractament.
El projecte ha d’esdevenir “un dels majors centres d’excel·lència clínica i d’innovació per aquest tipus de malalties a Europa”, segons el recentment nomenat vicepresident del nou centre, el barceloní Gonzalo de Miquel. El responsable del projecte era actualment vicepresident de BioPharmaceuticals Medical Respiratory & Immunology, d’AstraZeneca.
La companyia anglosueca obrirà el centre d’R+D mitjançant l’empresa biotecnològica del grup Alexion Pharmaceuticals, amb seu a Massachusetts (Boston) —que va adquirir el 2021— per accelerar el desenvolupament de fàrmacs de nova generació en la seva especialitat de malalties rares. Alexion prioritza la recerca de noves molècules i focalitza els seus esforços de desenvolupament en hematologia, nefrologia, neurologia, trastorns metabòlics, cardiologia i oftalmologia. Marc Dunoyer, conseller delegat d’Alexion, considera que la posada en marxa del projecte d’assajos clínics representa “el compromís permanent per continuar augmentant els nostres esforços globals en R+D”.
Alexion té actualment 17 assajos en marxa en diverses fases de desenvolupament i en començarà aviat alguns més, dels quals un nombre indeterminat es lideraran des d’Espanya, segons fonts de la companyia. El projecte d’inversió d’AstraZeneca a Catalunya compta amb el suport d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat.
Ara per ara, AstraZeneca parla d’”una important inversió” per tirar endavant aquest projecte, que preveu inaugurar el proper mes de setembre. Des del 2015, la multinacional ja disposa a Barcelona d’un centre especialitzat en una de les seves àrees terapèutiques, la medicina respiratòria, i està dedicat al desenvolupament clínic de medicaments inhalats per al tractament de malalties respiratòries, així com en el seu posicionament i estratègia a nivell global.
La multinacional ja disposa a Barcelona d’un centre especialitzat en medicina respiratòria
Gonzalo de Miquel destaca la posició de Barcelona en el sector de la salut: “Barcelona s’està convertint ràpidament en una de les ciutats més vibrants d’Europa en el sector de la salut, motiu pel qual és una ubicació ideal per aquest centre, per explorar i desenvolupar noves opcions terapèutiques que canviïn la vida dels pacients que pateixen malalties rares”.
AstraZeneca, amb seu a Cambridge (Regne Unit), va tancar l’exercici 2021 amb unes vendes totals de 37.417 milions de dòlars, de les quals la divisió de malalties rares, que va adquirir el juliol passat, representen el 8%.
La companyia, que opera en més d’un centenar de països, va destinar l’any passat 9.736 milions de dòlars a recerca i desenvolupament i preveu invertir gairebé 8.000 milions aquest 2022.
El Museu Diocesà de Barcelona acull l’exposició 'La Barcelona de Dalí. Un intinerari fotogràfic', comissariada…
La vagina és l’òrgan de l’aparell genital femení que connecta l’úter amb l’exterior del cos.…
Antonio Carmona és molt conegut entre els periodistes catalans. Durant els últims anys ha estat…
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…