L'empresa amb seu a Manresa exporta el 70% de la seva producció i ha invertit més de tres milions d'euros en el projecte, que ha permès crear 45 llocs de treball
L’empresa manresana Ausa ha creat 45 nous llocs de treball amb l’inici de la producció de vehicles industrials elèctrics per als sectors de la construcció, la indústria, l’agricultura, la jardineria i els serveis municipals. El projecte ha suposat una inversió de 3,1 milions d’euros, i ha comptat amb un ajut de 200.000 euros de l’agència per la competitivitat de la Generalitat, Acció.
En concret, Ausa ha dissenyat dos vehicles que funcionen amb bateries de liti: un dúmper, una espècie d’autobolquet per al transport de materials, i un manipulador telescòpic. Els nous productes s’exportaran a països del nord d’Europa i als Estats Units.
El nou dúmper i manipulador telescòpic tenen 1.500kg i 1.600kg de capacitat de càrrega i equipen unes bateries de fins a 12,4 kWh i 18,6 kWh. Poden carregar-se directament de la xarxa elèctrica, són gairebé del tot silenciosos i no generen cap tipus d’emissió. Unes característiques que, entre altres, permetran treballar de nit o en espais lliures d’emissions.
El conseller delegat d’Ausa, Ramon Carbonell, ha assegurat que el nou projecte respon “al clam de la societat per a la sostenibilitat”. “Ens permet demostrar que, gràcies a la innovació, les empreses industrials, podem seguir generant llocs de treball de qualitat mentre ajudem a la descarbonització de la societat”, afegeix el directiu, segons informa ACN.
En aquest sentit, ha subratllat que es tracta “d’un primer pas” perquè la mobilitat elèctrica passi a ser “prioritària” en el futur immediat. “Tenim molt molt clar que el futur és elèctric. La tecnologia hi és, està al mercat i nosaltres la dominem”, ha afegit Carbonell.
Amb el nou projecte, Ausa també té l’objectiu d’impulsar la companyia i situar-la a nivell mundial. De fet, l’empresa ha obert recentment una nova línia de muntatge destinada a la producció de manipuladors telescòpics per tal de satisfer la creixent demanda d’aquest producte, sobretot als Estats Units. Ausa va obrir una filial en aquest país l’any 2015, i ha tancat acords amb algunes de les empreses del sector més importants del món. Preveu que, en pocs anys, EUA es converteixi en el seu primer mercat mundial.
Fundada l’any 1956, i propietat de les famílies Perramon, Vila i Tachó, Ausa es dedica al disseny i producció de vehicles industrials compactes i compta actualment amb una plantilla de més de 300 treballadors, 40 dels quals són enginyers de l’àrea d’R+D. Amb una capacitat de producció superior als 12.000 vehicles anuals, té la seu a Manresa i filials a França i Estats Units, així com oficines de representació al Regne Unit, Alemanya i la Xina. Exporta el 70% de la seva producció a 90 països d’arreu del món. Ausa va facturar 87 milions d’euros l’any 2021 i s’ha marcat l’objectiu d’arribar als 120 milions l’any 2026.
La 'cleantech' factura més d'un milió d'euros mensuals i es fixa com a objectiu per…
Durant molts anys, als ecosistemes emprenedors de Barcelona, la companyia Glovo era presentada com el…
Experts de grans companyies abordaran estratègies per combatre la discriminació i exposaran casos d'èxit i…
Les companyies radicades a la província van engrandir la seva facturació un 20% entre 2021…
El consell d'administració ha decidit per unanimitat tornar a fixar-la a Sant Vicenç dels Horts
La ‘startup’ desenvolupa un sistema que permet administrar fàrmacs directament a les cèl·lules canceroses a…