No hi havia dubtes però Bad Gyal s’ha reafirmat com la gran estrella de l’última nit del Sónar. L’artista ha tornat al festival convertida en una icona global del reggaeton, el deambow i el dancehall. El Pussy K Mana no ha perdut ni un segon a l’escenari de Fira Gran Via, sense fer-se esperar i sense donar descans en una hora llarga que ha començat amb Blin blin. I, a partir d’aquí, el ritme no ha deixat de créixer a base de cops de cul.
Bad Gyal, el nom darrere del qual s’amaga aquesta joveníssima Alba Farelo que vol passar l’estiu a casa, s’ha demostrat una professional que mesura cada moment d’un show complet, amb moviments d’infart que acompanyen a qualsevol dels seus hits, fins i tot alguns ja es poden considerar clàssics, com Nueva York, Zorra o Flow 2000, guanyant-se a un públic entregat des del principi. Ah, i aquesta llarga llista de grans temes l’ha aconseguit la de Vilassar de Mar sense haver publicat encara el seu primer àlbum, previst per a aquest any.
L’artista catalana s’ha estrenat per primera vegada en el Sónar de nit, després de passar pel Sónar de dia els anys 2017 i 2019. De fet, en el seu primer any en el festival de música electrònica, fins i tot, va oferir un mini concert al metro, en una estació d’Universitat plena de gom a gom que va obligar a retallar el show per evitar problemes de seguretat amb els més de 300 fans que l’esperaven.
Es veia des de lluny que la seva era una carrera d’èxit, com la que ara comença la seva germana, la Mushkaa. Però la més gran de la família ha agafat força en els últims anys, aconseguint ser cap de cartell en els principals festivals, no només el Sónar, sinó també al Primavera Sound. I ja té el seu primer Sant Jordi, aquest any, amb un ple absolut davant 17.000 assistents. Es converteix així en una de les moltes artistes que el Sónar veu créixer, començant al Sónar de dia a hores intempestives fins que coronen el cartell del Sónar de nit, com va passar l’any passat amb el retorn apoteòsic de C. Tangana i Nathy Peluso.
Bad Gyal, compartint nit amb altres com Eric Prydz, Alizzz, La Zowi i Samantha Hudson, ha tancat l’última nit del Sónar. El festival ha reunit a més de 120.000 assistents de 100 països en el seu 30 aniversari, una xifra lleugerament per sota a la de l’any passat, amb dos mil persones menys. Destacat ha estat el protagonisme del seu programa de xerrades i conferències, el Sonar+D, reivindicant un any més a Barcelona com a capital creativa, atraient 3.500 professionals, per sota de les previsions. Com aquest és un any especial, el teló del Sónar no s’ha baixat aquest dissabte, ni tampoc en la seva llarga matinada, sinó que el festival s’encarregarà de la banda sonora del piromusical de La Mercè per celebrar la seva maduresa.