Música

Barcelona acollirà la seu de la Fundació Jordi Savall de Música Antiga

El Consell Plenari de l’Ajuntament acorda cedir un espai emblemàtic municipal per reconeixer la dimensió de l'obra d'un dels músics vius més influents del món

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una Declaració Institucional de reconeixement al músic Jordi Savall i a la seva reconeguda trajectòria amb el compromís de cedir un espai emblemàtic de titularitat municipal a Barcelona perquè la Fundació Jordi Savall de Música Antiga pugui desenvolupar les seves activitats.

El músic considera que és una meravella que un projecte cultural uneixi tots els partits polítics de les diferents tendències. “Al voltant de la cultura i l’art és més fàcil trobar unitat que amb altres aspectes”, ha assegurat. La Declaració Institucional reconeix la dimensió de l’obra de Savall com un dels músics vius més influents del món i un divulgador extraordinari, a més d’un director mundialment reconegut.

La declaració, aprovada per tots els grups, impulsa que Barcelona sigui “la seu física i espiritual” de la Fundació Jordi Savall de Música Antiga, atesa la necessitat que aquest patrimoni cultural quedi a la ciutat i serveixi per impulsar la música autòctona catalana dels períodes medieval, antic i barroc. I, per últim, determina la constitució d’una comissió formada per responsables del Govern, de l’administració municipal i representants de la Fundació Jordi Savall per efectuar una prospecció d’immobles de titularitat municipal i determinar un espai adient i finalista per a la seu de la Fundació.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que Savall és un referent de la música antiga, d’un gran talent i que sap que a l’Ajuntament de Barcelona té casa seva. “Té una vocació pedagògica i deixa un llegat que mereix un acompanyament”, ha explicat Colau, informa ACN.

Jordi Savall i Ada Colau amb representants del consistori. ©ACN

Per la seva part, Savall ha manifestat que és un moment emocionant perquè porten des de l’època de Pasqual Maragall buscant un espai per poder arrelar les activitats de la Fundació. “És una gran satisfacció al veure que tot pren una dimensió més concreta”.

Considera que és una meravella que un projecte cultural uneixi tots els partits polítics de les diferents tendències. “Al voltant de a la cultura i l’art és més fàcil trobar unitat que amb altres aspectes”, ha declarat.

Savall ha apuntat que un patrimoni com el seu format per conjunts musicals com per exemple Hespèrion XXI “són projectes que només poden existir si tenen darrera seu una estructura estable, uns recursos i un espai on poder treballar”.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Els joves es refugien en el bosc

'The Forest' (El Bosc) és una instal·lació física i en línia ideada i produïda pels…

2 de gener de 2025
  • Gastronomia

Els pastissers catalans vendran més d’un milió de tortells de Reis

El clàssic tortell de massapà i fruita tornarà a ser el preferit pels clients, però…

2 de gener de 2025
  • Al carrer

Carrer de Ferran, el carrer que uneix

Hem acabat i començat el nou any fixant-nos en un carrer pel qual segur que…

2 de gener de 2025
  • Good News Barcelona

El MNAC deixa enrere la pandèmia i supera els visitants de 2019

El seu veí, el CaixaForum, atreu més de mig milió d'usuaris

2 de gener de 2025
  • Trencadís

Imperial College London acollirà una exposició sobre els refugis antiaeris de Barcelona

Londres serà la segona ciutat britànica que acollirà la mostra, després que el passat mes…

2 de gener de 2025
  • Ecosistema emprenedor

Bleta, la ‘tablet’ dissenyada per a gent gran que combat la bretxa digital

El projecte va néixer durant la pandèmia perquè persones aïllades poguessin comunicar-se amb la seva…

2 de gener de 2025