Barcelona, cinquè ecosistema de 'startups' de la UE. ©ACN/Jordi Batallé

Barcelona, cinquè ‘hub’ de ‘startups’ de la UE i primer del món en videojocs i farmàcia

La capital catalana se situa només per darrere de París, Berlín, Estocolm i Amsterdam, en un informe de la consultora StartupBlink que analitza prop de 1.000 ciutats

L’ecosistema de més de 2.100 startups que ha emergit a Catalunya i especialment a Barcelona situa la capital catalana com el cinquè hub de startups de la Unió Europea. Així, segons la consultora StartupBlink, la ciutat escala una posició respecte al rànquing anterior, i se situa a Europa només per darrere de París, Berlín, Estocolm i Amsterdam.

L’informe, que avalua la situació de més de mil ciutats, elabora el rànquing tenint en compte paràmetres com la quantitat de startups de cada ecosistema, així com la seva qualitat i el clima de negocis. La classificació també contempla aspectes com l’existència d’acceleradores, espais de cotreball i casos d’èxit, inclosos els unicorns que aconsegueixen la valoració de mil milions. 

L’informe no només situa Barcelona en el top 5 d’ecosistemes emprenedors europeus, sinó que la col·loca en la primera posició a nivell mundial en el sector dels videojocs i també en el de la indústria farmacèutica. Així, “Barcelona ha consolidat la seva posició com a potència a l’escena de startups de la UE”, segons el CEO de StartupBlink, Eli David Rokah. 

“En menys d’una dècada, ens hem consolidat com un ecosistema digital i tecnològic madur, amb un dels hubs de startups més desenvolupats d’Europa”, ha celebrat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, davant l’evolució del panorama emprenedor a la ciutat i més enllà d’ella. 

En aquest sentit, per a Catalunya és clau “donar suport a aquest ecosistema d’empreses ràpides i flexibles, que s’adapten ràpidament al mercat i a les tendències de cada moment”, segons el secretari d’Empresa i Treball i conseller delegat d’Acció, Albert Castellanos. I és que l’ecosistema emprenedor català genera 20.600 llocs de treball i un volum de negoci de 2.100 milions d’euros, amb la previsió que segueixi in crescendo.