Good News Barcelona

Barcelona estrena el ME by Meliá, l’últim hotel gran luxe a l’epicentre de la ciutat

El grup Meliá Internacional obre avui les portes del ME Barcelona, un hotel gran luxe situat en una de les millors illes de cases de l’Eixample, a la confluència del Carrer Casp amb el Passeig de Gràcia. La cadena ha impregnat l’establiment d’un univers creatiu que el personalitza dins de l’oferta global d’aquesta categoria a Barcelona i oferirà experiències personalitzades per als seus hostes.

El grup Meliá Internacional obre les portes del ME Barcelona aquest 25 de novembre. Es tracta d’un hotel que respira gran luxe “contemporani”, segons els seus promotors, en ple centre de la ciutat, en la que molts anomenen l’illa d’or de l’Eixample, a la confluència del Carrer Casp amb el Passeig de Gràcia.

El hall del nou hotel de gran luxe ME Barcelona, del grup Meliá.

L’establiment de 14 plantes suma a l’oferta hotelera de la ciutat —afectada per la moratòria hotelera que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el 2015 i que afecta el centre del nucli urbà— unes 164 habitacions, de les quals 25 són suites que tenen uns 25 metres quadrats i la més gran arriba als 140 metres quadrats. ME Barcelona és, per tant, el primer cinc estrelles que obre a Barcelona des del 2008.

Construït en el tram del Carrer Casp on fa uns anys hi havia els antics teatre Novedades i l’Hotel Barcelona, de la cadena Husa, l’edifici del nou establiment hoteler té 12.649 metres quadrats, dels quals més de 3.000 metres quadrats són espais a l’aire lliure.

El grup Meliá ha confiat la direcció de l’hotel a René Hoeltschl, un dels responsables de la cadena provinent de la direcció del ME Eivissa. A Barcelona, ha definit la seva aposta hotelera amb la qualitat i diferenciació de l’hotel, amb una aproximació a l’art i la cultura, a què han contribuït dissenyadors i interioristes de renom com Jaime Hayón, Patricia Urquiola, Oscar Tusquets, Ramón Úbeda, Otto Canalda, Antoni de Moragas, Ronan i Ewan Bouroullec.

El ME Barcelona és el segon ME by Meliá a Catalunya, després del ME Sitges Terramar, que va obrir a inicis de 2018, en un antic establiment inaugurat per primera vegada el 1933. La marca lifestyle d’hotels de gran luxe de la cadena és present ja a diferents capitals mundials com Dubai, Milán, Londres, Madrid o Eivissa. El grup mallorquí disposa de 25 hotels de gran luxe arreu del món.

Amb la incorporació d’aquest nou establiment, la cadena que presideix el seu fundador Gabriel Escarrer gestionarà a Barcelona cinc hotels amb 1.238 habitacions i, en total a Catalunya, té 12 establiments, amb 2.544 habitacions. “La ciutat té tots els ingredients i atractius per ser una gran destinació turística, per això sempre apostarem per aquesta destinació, i ho farem especialment competint per la qualitat i la diferenciació”, expliquen fonts de la cadena hotelera. Entre aquestes apostes: les experiències personalitzades adequades per als respectius hostes, com el Discovery Center, on a partir d’una obra exposada es podran fer visites a tallers d’artistes o dissenyadors.

L’hotel disposa de 164 habitacions, de les quals 25 són suites.

Les tarifes de l’hotel aniran en funció de la demanda, “si bé el nostre objectiu és posicionar-nos com es mereix un hotel de 5 estrelles, que compta amb una ubicació excepcional, així com un servei i experiències innovadores”, afegeixen.

L’estil l’han definit, pel que fa a l’edifici, l’estudi Fitarq, i l’interiorisme correspon a Mur Arquitectes i ASAH. La promoció de l’immoble ha estat responsabilitat de Actual Capital Advisors, amb una inversió de més de 61 milions d’euros, que inclou un aparcament subterrani amb 478 places, de l’empresa internacional Interparking, que estarà obert al públic en general.

Les característiques de l’hotel ME Barcelona venen definides, entre d’altres, per la inspiració gaudiniana, amb les ampolles de vidre decoratives de Josep Maria Jujol, el col·laborador més estret d’Antoni Gaudí que va dissenyar l’ampolla Casa de Família el 1912; o la retolació i els llums dels passadissos que són un homenatge a Barba Corsini, arquitecte de Barcelona que als anys 60 va dissenyar els apartaments de les golfes de La Pedrera. Elements que es poden sumar a les taules d’Oscar Tusquets i a les butaques Roll Club de Patricia Urquiola per a Kettal.

La cocteleria Luma serà un dels espais d’oci.

ME Barcelona ha confiat el tema gastronòmic a Belbo Collection, que gestionarà els dos restaurants, Terrenal, de cuina mediterrània, i Fasto, un restaurant italià. També té Luma, un espai de cocteleria, amb més de 1.000 metres quadrats de terrasses enjardinades. Però la terrassa principal Rooftop es troba a la vuitena planta, amb una piscina climatitzada i vistes a la Plaça Catalunya.

Com a novetat, l’hotel compta amb el seu propi hort urbà que abasteix d’algunes matèries primeres als restaurants. La sostenibilitat també es fa evident amb el sistema de refrigeració de la piscina i l’aigua calenta de tot l’establiment, que s’obtindrà amb la recuperació del calor de la climatització.

La piscina està situada a la terrassa de l’hotel, amb vistes a la Plaça Catalunya.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Alba Pujals: El plaer de la cocció a foc lent

“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…

23 de novembre de 2024
  • Professionals

Munich: volar alt tocant de peus a terra

Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’antiga planta de Nissan a la Zona Franca torna a l’activitat amb la producció dels primers cotxes Ebro

La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024