Miembros de la Fundació Barcelona Cultura.
Membres del patronat de la Fundació Barcelona Cultura, reunits al Monestir de Pedralbes.

Barcelona fixa el rumb per consolidar-se com a referent cultural europeu

La *Fundació Barcelona Cultura crea una estratègia per posicionar la capital catalana en l'àmbit internacional

La Fundació Barcelona Cultura desgrana i concreta els passos per avançar cap al seu objectiu de reafirmar la ciutat com a referent cultural a nivell europeu. L’entitat, que a l’abril va obrir una nova etapa amb la incorporació de nous membres al seu patronat, ha dissenyat una estratègia per fer passos ferms en aquest sentit, que especifica en el seu Pla Estratègic 2025-2027.

Amb aquest full de ruta, la fundació vol consolidar Barcelona com a pol cultural de referència a nivell internacional. El pla està dissenyat per facilitar “que la col·laboració público-privada en el món de la cultura desenvolupi tot el seu potencial i permeti donar suport a projectes nous o existents que són estratègics en el context cultural actual i futur de la ciutat”, ha destacat l’alcalde, Jaume Collboni.

Aquest Pla Estratègic aposta per fomentar la visibilitat internacional de la ciutat i també el patrocini, objectius per als quals planteja nous mecanismes de finançament. A més, llança propostes concretes com la gestió del Fons Especial del Monestir de Pedralbes, on precisament s’ha reunit la fundació, per a continuar avançant en la seva restauració.

La fundació, creada el 2004, es va impulsar amb el propòsit d’estimular i canalitzar la col·laboració público-privada en l’àmbit cultural per afrontar el repte de fer un salt d’escala en l’impuls dels projectes vinculades a la cultura i a les indústries creatives de la capital catalana.

Amb aquest objectiu en l’horitzó, la fundació es perfila com una “eina fonamental” per a aglutinar forces i focalitzar-les en l’objectiu comú de consolidar Barcelona com a referent a nivell internacional en aquest àmbit, ha afegit Collboni: “Estem assistint a un renaixement cultural de la ciutat”.