Maite Barrera, presidenta de l'entitat, presentarà properament al nou alcalde Jaume Collboni una agenda de mesures per eliminar les barreres al talent i afavorir l'atracció d'inversions. Així mateix, l'associació prepara una proposta perquè Barcelona pugui comptar amb un aeroport intercontinental que respecti l'ecosistema.
Barcelona Global ha fet aquest dimarts balanç de l’últim curs, pràcticament coincidint amb la proclamació del nou alcalde de la capital catalana. Durant la celebració de l’assemblea general de socis, la presidenta de l’entitat, Maite Barrera, ha demanat “més ambició” i ha donat a conèixer l’agenda que, pròximament, presentarà al nou alcalde, Jaume Collboni, a qui demanarà que formi un govern que aposti “pel rigor i l’agilitat”.
Durant la seva intervenció davant de més de 300 socis, Barrera ha demanat “ambició” per posicionar la ciutat en àrees estratègiques i “construir una Barcelona guanyadora”. “Davant dels reptes actuals, les ciutats juguen un paper fonamental i tenen una potència resolutiva extraordinària. Hem de ser molt ambiciosos”, ha destacat. “Barcelona té un superpoder que la diferencia d’altres ciutats, i que totes les ciutats amb les quals competim envegen: una societat civil compromesa, emprenedora i orientada a col·laborar i a teixir aliances publicoprivades per a convertir Barcelona en una ciutat atractiva per a la inversió i el talent d’impacte, una ciutat business friendly“, ha subratllat la directiva.
Segons la presidenta de Barcelona Global, el nou govern municipal ha de centrar els seus esforços a eliminar les barreres per al talent i l’atracció d’inversions, definir un marc estable en urbanisme i habitatge, descongestionar la mobilitat de la ciutat amb mesures sostenibles i consensuades, apostar per un turisme i comerç de qualitat, i potenciar la diversitat cultural i projectar-la internacionalment. Així mateix, Barrera ha anunciat que Barcelona Global prepara un document que analitza les solucions perquè Barcelona pugui comptar amb un aeroport intercontinental, “necessari per atraure inversions i talent internacional, i que respecti l’ecosistema de la zona”.
Durant l’assemblea, celebrada a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), s’ha fet balanç dels projectes assolits i els reptes de futur amb l’objectiu d’impulsar Barcelona en àrees estratègiques d’alt impacte transformador, desenvolupar nous esdeveniments, i atraure inversió i talent d’impacte. En aquest sentit, després de l’èxit en l’atracció de la Copa Amèrica de Vela, l’entitat ha destacat com a actuació més recent la seva implicació per aconseguir que Barcelona tingui la primera planta d’Espanya dedicada al disseny i prototipatge de xips de materials avançats, un projecte que es construiria en uns terrenys de Cerdanyola del Vallès, al costat del sincrotró Alba que “transformaria l’ecosistema de semiconductors i ens situaria al capdavant del sud d’Europa”. La memòria del projecte per posar en marxa aquesta planta ja s’ha presentat al Comissionat del Perte Xip, que ha de decidir sobre la concessió de la inversió necessària —al voltant de 350 milions d’euros— perquè sigui una realitat l’any 2026.
Maite Barrera: “Barcelona té un superpoder que la diferencia d’altres ciutats, i que totes les ciutats amb les quals competim envegen: una societat civil compromesa”
A través de l’agència d’atracció d’inversions Barcelona & Partners, dirigida per Montse Puig, Barcelona Global ha atret aquest any a nou empreses a la ciutat, generant uns 1.300 llocs de treball qualificats, relacionades amb els sectors del gaming, indústria avançada, mobilitat i ciències de la vida. “Barcelona Global continua treballant perquè Barcelona consolidi grans esdeveniments esportius, com és el cas de la Copa Amèrica de Vela; altres allarguin el seu compromís, com el Gran Premi d’Espanya de F-1; i la ciutat sigui protagonista de nous com la Ryder Cup, que avui ha obtingut el suport del Govern central”, ha afegit l’associació dirigida per Mercè Conesa.
El Govern de Pedro Sánchez ha anunciat aquest dimarts el seu suport a la candidatura Costa Brava-Barcelona 2031, que preveu que la competició se celebri al complex PGA Catalunya, ubicat a Caldes de Malavella. “Es tracta de la competició de golf per equips més important del món, un torneig que genera un gran interès mediàtic i atrau visitants, fet que beneficia el país amfitrió en termes esportius, turístics i econòmics”, assenyala l’executiu central, que s’ha compromès a garantir la participació dels jugadors, facilitar els visats i les autoritzacions necessàries i a proporcionar “infraestructures de transport eficients durant la celebració de la Ryder Cup 2031″. També es preveu declarar la Ryder Cup com un esdeveniment d’excepcional interès públic.
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…