Carlota Lobato
L'advocada Carlota Lobato.
BARCELONA GLOBAL YOUNG TALENT

“Barcelona ha d’apostar pel sector salut: impulsa la innovació i genera ocupació de qualitat”

Entrevistem a Carlota Lobato, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global, Barcelona 2040, i advocada a Puig, on presta assessorament mercantil a nivell nacional i internacional

The New Barcelona Post conversa aquest mes amb Carlota Lobato, una de les joves directives que participen en el Barcelona 2040, el programa de lideratge i ciutat que imparteix Barcelona Global.

L’objectiu d’aquesta sèrie d’entrevistes és que aquesta nova generació de líders ens comparteixin la seva visió sobre la Barcelona del futur a la qual aspiren, així com les seves propostes d’impacte per a la millora de la ciutat.

— Què esperes de la Barcelona de l’any 2040?

— Espero que Barcelona es consolidi com un referent mundial en ciències de la vida i en innovació, secundant-se en la seva sòlida xarxa d’hospitals, parcs científics i centres de recerca, i en el seu fort teixit empresarial, per consolidar-se com un hub biomèdic pioner. A més, la sostenibilitat haurà de jugar un paper clau en el desenvolupament de la ciutat, mantenint-se un equilibri entre innovació i preservació del medi ambient i del patrimoni cultural de la ciutat.

— Amb quina ciutat compararies Barcelona?

— Barcelona és una ciutat única perquè fusiona la seva rica herència cultural amb un esperit d’innovació constant i projecció internacional. Tot i que pot assemblar-se en alguns aspectes a ciutats com Amsterdam, pel seu enfocament en mobilitat verda, o a Berlín, per la seva oferta cultural vibrant, Barcelona manté una identitat pròpia, tradicional en els costums alhora que cosmopolita i avantguardista.

— A quin model de ciutat creus que hauria d’assemblar-se Barcelona?

— Barcelona podria prendre com a referència Boston, Cambridge i Copenhaguen, que destaquen per la seva capacitat per fomentar la innovació científica a través de la col·laboració publicoprivada. Com Barcelona, Boston té una combinació única de centres acadèmics i hospitals de renom que ha sabut aprofitar per atreure inversió i talent especialitzat en ciències de la vida.

“Barcelona podria prendre com a referència Boston, Cambridge i Copenhaguen”

— Quin és el repte principal que ha de resoldre Barcelona en els pròxims anys?

— El repte principal és millorar la col·laboració entre els sectors públic i privat, especialment en l’àmbit de la salut, agilitzant processos burocràtics i promovent l’ús de tecnologies avançades en el sistema públic sanitari. Així mateix, ha de facilitar-se l’intercanvi de dades entre entitats públiques i privades per agilitzar la recerca i avançar en medicina personalitzada.

— Quin creus que ha de ser el paper de les noves generacions i la seva implicació en el desenvolupament de la ciutat?

— Les noves generacions han d’impulsar projectes innovadors, apostar per la inversió en educació, i crear noves formes de participació des de la societat civil per mitjà de la col·laboració publicoprivada. També han de tenir un paper actiu en la transició cap a un model de ciutat més sostenible i equitatiu.

— Per quins sectors empresarials creus que ha d’apostar Barcelona?

— Barcelona ha de centrar-se en el sector de ciències de la vida i la salut. Aquests sectors no només impulsen la innovació i l’atracció d’inversió estrangera, sinó que també generen ocupació de qualitat, enfortint així el benestar de la ciutadania i la protecció del patrimoni cultural de la ciutat.

Tags from the story