L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa Sport-Up, un programa que té com a objectiu donar suport a la creació i al creixement d’empreses en el sector de la indústria esportiva innovadora i tecnològica amb visió global a Barcelona. Aquest programa liderat per Barcelona Activa té com a entitats col·laboradores AticcoLab i el clúster de la indústria de l’esport INDESCAT, que aportaran el seu coneixement sectorial i guiaran i donaran suport a empreses esportives innovadores i digitals.
Així mateix, aquest programa s’emmarca dins de la iniciativa municipal de creació d’un hub d’esports, tecnologia i innovació (Barcelona Sports Tech Hub), que ajudarà a potenciar aquest sector a la ciutat. L’objectiu de Barcelona és posicionar-se com un referent a Europa a l’àmbit sportstech i accelerar el creixement i consolidació de noves empreses especialitzades en dispositius wearables, e-sports, entrenament digital, comerç electrònic vinculat a l’esport, software i aplicacions de dades d’activitat física, plataformes socials o eines professionals per esportistes, entre altres subsectors.
Fins al pròxim 30 de maig es poden presentar candidatures per participar en el programa, que seleccionarà un màxim de 12 projectes esportius en aquesta primera edició Sport-Up. La convocatòria es dirigeix a startups que desenvolupin la seva activitat en el sector de l’esport o l’activitat física, sobretot a projectes que es troben en fase de validació del seu producte en el mercat, o que tinguin un prototip o a punt de finalitzar-lo, i puguin fer aquest procés acompanyat de suport expert i tutories.
Els 12 projectes escollits per Sport-Up tindran accés a formació, acompanyament, mentoria personalitzada, activitats de networking i tindran accés a un espai de treball a la Incubadora Almogàvers. La primera edició del programa tindrà una durada de 8 mesos, des de juny de 2021 fins al gener de 2022. Arribat el final del programa, Barcelona Activa lliurarà el premi Sport-Up al millor projecte de cada edició, amb una dotació econòmica de 10.000 euros, després que un jurat l’hagi valorat com la iniciativa amb més potencial.
Es calcula que a Catalunya el sector de l’esport genera el 2% del PIB i que Barcelona ja és la cinquena ciutat d’Europa en nombre de sportstech.