Ja fa 25 anys que l’ISEA se celebra. 25 anys i 25 ciutats diferents que han estat seu d’un dels simposis d’art electrònic més importants del món. En aquesta nova edició serà el torn de Barcelona. Del 10 al 16 de juny de 2022 la capital catalana serà el punt de trobada d’artistes, dissenyadors, científics i tecnòlegs vinguts d’arreu per presentar en societat les seves peces d’art electrònic i posar en comú experiències i coneixements per encarar reptes de present i de futur.
La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) serà el principal soci i impulsor de l’esdeveniment, en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Arts Santa Mònica i la New Art Foundation. La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, considera que la tria dels organitzadors d’ISEA per Barcelona és “una gran notícia, una oportunitat per connectar el món de l’art, la ciència, i la societat amb la comunitat cultural del país, alhora que reforça el lideratge de Barcelona com a hub de creació d’art digital i sonor”.
L’avantsala de l’ISEA 2022 és l’Ars Electronica Garden, que per segon any consecutiu acull aquesta setmana Barcelona com a seu internacional sota el lema Temps híbrids – Interdependència. El Garden forma part de l’Ars Electronica Festival, un destacat esdeveniment que se celebra des de fa 42 anys a la ciutat austríaca de Linz i que tracta temes relacionats amb la creació electrònica i les sinergies entre art, tecnologia, ciència i societat.
Les activitats de l’Ars Electronica Garden es faran fins diumenge, 12 de setembre, al Canòdrom-Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica que, juntament amb l’Espronceda Institute of Art & Culture i l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, organitzarà exposicions, xerrades i tallers amb creadors consolidats i emergents sobre les tendències capdavanteres en l’art digital. A banda dels actes presencials, també hi haurà activitats en línia.