Barcelona ocupa el quart lloc a la llista de ciutats més atractives del món per treballar, només superada per Londres, Nova York i Berlín.
Aquesta és una de les conclusions que ofereix l’informe “Decoding Global Talent” que acaba de publicar la consultora Boston Consulting Group (BCG), on s’analitza l’opinió de milers de treballadors de tot el món sobre la mobilitat laboral internacional. A l’enquesta per realitzar aquest estudi han participat un total de 366.139 treballadors de 197 països diferents.
El 15% dels treballadors enquestats estarien disposats a traslladar-se a Barcelona per treballar. La ciutat líder d’aquest rànquing és Londres, citada pel 22% dels enquestats. Nova York és segona (16%) i Berlín tercera (15%).
Barcelona, que ha guanyat tres llocs a la llista respecte al rànquing de l’anterior edició de l’informe (elaborat el 2014), supera les ciutats d’Amsterdam (14%), Dubai (12%), Los Angeles (11%), París (11%), Sydney (9%) i Tòquio (8%), que completen la llista de les deu ciutats que resulten més atractives per treballar.
Un dels aspectes positius destacats a l’informe sobre la ciutat de Barcelona és la seva capacitat per donar resposta a les necessitats laborals de les companyies tecnològiques, per exemple les que obren centres de R + D. És el cas també de ciutats com Tel Aviv, Abu Dhabi o Hyderabad.
La capital espanyola, Madrid, ocupa el lloc número 11 a la llista, per davant de Toronto, Viena, Abu Dhabi i Singapur.
Els països més atractius
L’estudi també analitza quins són els països que resulten més atractius per anar a treballar. En aquest cas, el rànquing està encapçalat per Estats Units, citat pel 34% dels enquestats. El segon país és Alemanya (26%) i el tercer Canadà (24%).
Espanya ocupa el sisè lloc en el rànquing (14%), superada per Austràlia (21%) i el Regne Unit (20%). Espanya se situa per davant de França (14%), Suïssa (13%), Itàlia (11%) i el Japó (10%), que completa la llista dels deu països preferits. A l’estudi de 2014 Espanya va ocupar el vuitè lloc, de manera que ha guanyat dues posicions en els darrers quatre anys.
L’estudi revela que el desig d’anar a treballar a un altre país ha baixat durant els últims anys. Així, a l’enquesta d’aquest any, el 57% dels participants estarien disposats a mudar-se a un altre país per treballar, fet que suposa una caiguda de 7 punts respecte al 64% que s’havien mostrat disposats a canviar a l’enquesta de l’any 2014 .
Més informació
- Decoding Global Talent 2018 – BCG
- “Decoding Global Talent” (Informe en PDF)