La World Smart City Expo Korea 2022, celebrada a Corea del Sud, destaca la capital catalana pel seu lideratge i governança en projectes innovadors en diversos camps per a la seva transformació tecnològica
La comunitat internacional avesada a l’ús de la tecnologia més innovadora per fer créixer els entorns urbans ha escollit Barcelona com la ciutat intel·ligent més avançada fora de l’Àsia-Pacífic. El reconeixement li han atorgat en el marc de la World Smart City Expo Korea 2022, celebrada a Seül (Corea del Sud).
La designació de millor Smart City estrangera, durant la sisena edició d’aquesta fira, posa de relleu la governança i el lideratge de Barcelona com una de les urbs que més està fent per la innovació amb projectes que contribueixen a la transformació tecnològica en diversos i variats camps d’aplicació.
A Barcelona se li ha reconegut la capacitat d’impuls de sectors estratègics clau a través del pla Barcelona Green Deal en àrees com l’economia digital i creativa, la indústria 4.0, la salut i la biologia, així com la transformació urbanística del projecte de les superilles i del sector nord del Districte tecnològic 22@, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona.
Una delegació formada per professionals de l’equip de Promoció Econòmica Internacional del consistori barcelonès s’ha traslladat a la capital sud-coreana per no només recollir la distinció, sinó també per enfortir relacions institucionals, empresarials i d’innovació amb aquest país asiàtic. “Barcelona fa temps que treballa per posicionar-se com a hub d’innovació digital del sud d’Europa i vol ser la capital de referència i porta d’entrada d’Àsia, per la qual cosa consolidar els llaços amb Corea, la desena economia del món i la més innovadora, és una prioritat per al posicionament de la ciutat”, ha expressat l’ajuntament en un comunicat.
La seva visita ha servit per tancar acords amb la Seoul Business Agency (SBA) entitat homòloga de Barcelona Activa, i amb la Korean International Trade Association (KITA), agrupació multisectorial d’empreses i cambra de comerç coreana. L’objectiu: reforçar i explorar les oportunitats de col·laboració en l’àmbit del foment d’startups d’innovació en els dos territoris i facilitar l’accés de les empreses tecnològiques a les plataformes d’aterratge empresarial, i obrir vies d’internacionalització per a les empreses tecnològiques de Barcelona i captar inversors. Alhora, ha estat una trobada per intercanvi d’iniciatives entre els ecosistemes econòmics i d’innovació de Seül i Barcelona.
La delegació barcelonina ha participat així mateix en una trobada amb seixanta operadors turístics coreans en el marc de l’exposició Joan Miró, dones, ocells i estels, que la Fundació Joan Miró ha organitzat en My Art Museum (MAMU) de Seül. La trobada, pensada per a la “promoció de Barcelona com a destinació cultural per al visitant coreà”, ha tingut lloc en un moment en el qual comencen a recuperar-se les connexions intercontinentals aèries directes amb Barcelona interrompudes des de la pandèmia, per mitjà de la Korean Airlines que a partir d’aquest mes de setembre recuperarà les connexions entre les dues capitals, amb tres freqüències setmanals.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…