La capital catalana atrau i demanda a professionals de tot el món. ©V. Zambrano

Barcelona Talent-ed Summit, per què la ciutat és un imant per al talent internacional

L'Ajuntament de Barcelona i The New Barcelona Post reuniran el pròxim 30 de novembre a grans protagonistes de l'ecosistema emprenedor barceloní per analitzar l'oportunitat que té la capital catalana per consolidar-se com un dels principals focus d'atracció de professionals qualificats en la nova era postpandèmia

Cada vegada és més evident que Barcelona està aconseguint treure partit a tots els esforços que ha realitzat en els darrers anys per consolidar un ecosistema tecnològic i emprenedor que ja és referència a escala global. A més d’aparèixer cada vegada en més rànquings internacionals que la posicionen entre les millors ciutats del món en diferents àmbits, la capital catalana també forma part ara de la terna habitual de ciutats que tenen al cap molts professionals internacionals a l’hora d’escollir a quin lloc volen radicar-se per desenvolupar el seu talent o la seva carrera professional.

La pandèmia no només ha canviat la manera de treballar, sinó que ha revolucionat el mercat de l’atracció del talent i ha introduït noves variables que juguen a favor de Barcelona. Els professionals d’alt valor se senten cada vegada més lliures a l’hora de fixar la seva residència, i ciutats com Barcelona guanyen atractiu no només per la seva climatologia i qualitat de vida, sinó perquè aquí, a més de sol i platja, també hi ha universitats i centres tecnològics de referència, escoles de negoci líders mundials, un teixit industrial resilient, bones comunicacions i un extens univers de startups demandants de talent internacional.

La força de l’ecosistema emprenedor local, que ha aconseguit crear múltiples companyies d’èxit, ha tingut un clar efecte multiplicador, ja que ara les grans corporacions internacionals són també les interessades a instal·lar-se a la ciutat, precisament perquè saben que a Barcelona hi ha professionals qualificats i també perquè les seves enquestes internes demostren que si els donen a triar, els empleats aposten per traslladar-se a viure a Barcelona. És a dir, la ubicació i l’atractiu de la ciutat són clarament un plus que inclina la balança a favor de Barcelona a l’hora d’escollir on invertir.

En aquest context neix el Barcelona Talent-ed Summit, una trobada organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i The New Barcelona Post que vol donar visibilitat a aquest fenomen creixent d’atracció de talent internacional i posar sobre la taula quins són els punts forts de la ciutat en aquest context postpandèmia i quins són els aspectes que cal millorar perquè aquesta tendència sigui sostenible en el temps i no es converteixi en una cosa passatgera.

Aquesta trobada, que tindrà lloc el dimarts 30 de novembre, vol ser un altaveu que expliqui quines són les demandes de les empreses que recluten talent a Barcelona i també un fòrum que ajudi a prendre la decisió als professionals internacionals que estan pensant a traslladar-se a Barcelona. Així, la jornada es desenvoluparà íntegrament en anglès i serà retransmesa en streaming perquè pugui ser seguida en directe per qualsevol persona del món. També es podrà assistir al Barcelona Talent-ed Summit de forma presencial. Per fer-ho, cal registrar-se prèviament per reservar una de les places de lʼauditori del Cibernàrium de lʼedifici MediaTic, situat en ple districte 22@.

A la trobada dedicada al talent participaran algunes de les multinacionals que han optat per radicar a la ciutat hubs tecnològics de referència internacional, com Nestlé, que va prendre la decisió fa més de cinc anys, o Pepsico, que acaba d’anunciar la seva intenció de crear més de 500 llocs de treball amb un centre digital que donarà servei a les filials que té per tot el món. Companyies com Ocado Technology, Yego, Amenitiz, Eres Relocation i Banc Sabadell també participaran en la cimera per explicar la seva experiència a l’hora de reclutar talent i desgranar quines són les virtuts i també les dificultats que es troben en aquest procés. Així mateix, Gizen Baykal, experta de l’empresa Michael Page, donarà a conèixer quines són actualment les principals tendències en selecció de personal i les posicions més demandes per l’ecosistema emprenedor.

El Barcelona Talent-ed Summit serà inaugurat pel primer tinent d’alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, i comptarà amb la participació del director general de Barcelona School of Management (BSM-UPF), José M. Martínez-Sierra, que abordarà el posicionament de Barcelona en el context econòmic i competitiu global i els seus reptes i oportunitats en la carrera internacional per la captació de talent. A més a més, l’Ajuntament de Barcelona presentarà a la jornada les principals característiques del Barcelona International Welcome Desk, un nou servei municipal d’atenció al talent internacional que vol venir a residir a la ciutat o que tot just acaba d’instal·lar-s’hi.

Fruit de la col·laboració amb The New Barcelona Post, el Barcelona Talent-ed Summit és una iniciativa que s’inscriu en el marc de la Barcelona International Community, l’espai de trobada per a membres de la comunitat internacional de Barcelona promogut pel consistori de la ciutat, que va viure el seu dia gran el passat dissabte 22 d’octubre amb una nova celebració presencial del Barcelona International Community Day.

El talent i el posicionament de la marca de la ciutat són dues de les fortaleses que té Barcelona per accelerar el procés de recuperació econòmica. És una de les prioritats fixades al Barcelona Green Deal, que vol posar el focus en la capacitat de l’urbs de formar, atraure, retenir i acollir el talent. La capital catalana és una ciutat de coneixement de referència internacional, que se situa com la 4a ciutat més innovadora d’Europa i 21a del món al rànquing Innovation Cities Index, 2019. Així mateix, es troba a l’avantguarda de les urbs europees com a pol d’emprenedoria tecnològica, sent la 3a ciutat preferida per establir una startup per tercer any consecutiu segons l’Start-up Heatmap Europe Report 2019, i el cinquè hub d’startups d’Europa l’any 2020, segons la classificació d’EU-Startups, darrere de Londres, Berlín, París i Amsterdam.

 

Tags from the story