Després de l'acord amb el Govern per impulsar un hub fintech a l'edifici de la Borsa de Barcelona, l'associació Barcelona Tech City ja treballa per posar en marxa l'any 2022 dos nous espais dedicats a empreses de mobilitat urbana i salut
Nou pas per consolidar l’ecosistema startup de la capital catalana i fer-lo créixer de la mà de dos sectors estratègics de futur: el de la salut i el vinculat a la mobilitat urbana. El president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, ha signat un conveni de col·laboració amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, per tal d’impulsar dos nous piers dedicats a aquestes dues indústries. La idea és replicar el model del Pier 01 del Port Vell i aglutinar en un mateix espai startup, grans companyies, universitats, acceleradores, hospitals i agents de l’entorn d’aquestes àrees de negoci.
El nou pier especialitzat en emprenedors del sector de la salut s’ubicarà a l’antiga seu del Departament de Polítiques Digitals, a la Via Laietana 26. Comptarà amb un espai de 6.000 metres quadrats i ja han començat les obres de remodelació de l’edifici, propietat del grup Núñez i Navarro per tal que estigui llest per acollir el hub a finals de 2021. En aquest projecte participarà Catalonia Bio&Healthtech, l’Hospital de la Vall d’Hebron i algunes empreses que ja són socis del Tech City. El repte és incorporar-hi també universitats i centres de recerca.
L’acord estableix que Acció aportarà 275.000 euros fins al 2022 per tal que Barcelona Tech City habiliti els nous espais, que formaran part de la seva xarxa de hubs d’innovació especialitzats Urban Tech Campus. “Des de la Generalitat hem de facilitar projectes com aquests dos nous piers, que tenen un fort efecte multiplicador en la generació de centenars de projectes empresarials innovadors i que fan avançar el país des d’un punt de vista tecnològic”, ha destacat el conseller Tremosa.
En paral·lel, Miguel Vicente assegura que “Barcelona té el potencial de ser el hub tecnològic i emprenedor més important del sud d’Europa”. “Amb el desenvolupament del projecte Urban Tech Campus, Barcelona Tech City segueix fent créixer aquest ecosistema en uns moments en què necessitarem més que mai enfocar l’economia cap a sectors que ens facin més competitius i ens permetin créixer”, ha emfatitzat.
Actualment, Barcelona Tech City ja gestiona dos hubs d’innovació, el Pier01 i el Pier03 a la zona marítima de Barcelona, així com el club social El Palauet, al Passeig de Gràcia. Així mateix, ja té aprovades i a punt de començar les obres del Pier05, que s’erigirà en el hub fintech a la seu de la Borsa de Barcelona. En paral·lel, s’ubicarà un centre d’startups dedicades a la logística i la mobilitat a l’edifici de Correus.
Segons dades d’Acció, a Catalunya hi ha actualment 1.500 startup (dades 2019), un 38% més que fa tres anys. Aquestes empreses ocupen 16.900 treballadors, un 19% dels quals són estrangers.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…