Metaverse University, l'univers digital amb avatars destinat a l'ensenyament, arrencarà el curs vinent de la mà de l'empresa catalana Horizon Metaverse i de la plataforma de software Nubi.City, de Miami
L’ensenyament en l’univers digital mitjançant avatars de diferents alumnes que disposaran d’un campus universitari virtual serà una realitat el pròxim mes de setembre a Barcelona, on s’ubicarà Metaverse University. En paral·lel a aquest entorn virtual es posarà en marxa una seu presencial de 600 metres quadrats de la que ara se n’està triant la ubicació. El nou centre d’estudis impartirà diferents cursos sobre temàtiques com el blockchain, les criptomonedes, la tokenització com a sistema de pagament, els NFT, el metavers i el legal tech (autenticitat, actius, dades personals en el món virtual… que necessiten un nou marc normatiu).
L’impulsor del projecte és l’emprenedor Àlex Moga a través de la seva empresa Horizon Metaverse i amb el suport tecnològic per crear el metavers de Nubi.City, una plataforma de software de treball remot virtualitzat i en 3D. Nubi.City, instal·lada a Miami, és una iniciativa empresarial responsabilitat del també emprenedor canari Gustavo Medina, que es dedica a crear realitats virtuals per a les empreses que volen treballar en remot, com Cargobot o Retemex.
També treballa amb l’empresa de Sant Cugat, Enchainté, que ha desenvolupat una blockchain pròpia. Aquesta startup proporcionarà el programari blockchain necessari per certificar la validació dels títols i els continguts adquirits a Metaverse University, a través d’aquesta tecnologia. Això facilitarà que les capacitats adquirides per l’alumne tinguin validesa a tot el món.
Inicialment, la formació s’impartirà en castellà —“per incorporar progressivament l’anglès”, assegura Moga—, amb la qual cosa el 2023 es preveu obrir la universitat a altres ciutats d’Espanya, començant per Madrid, Màlaga, València i Bilbao. A posteriori, “el negoci es pot escalar a Llatinoamèrica”, explica Àlex Moga.
Moga no descarta l’aliança amb altres partners. “Podríem arribar a acords amb altres plataformes per elaborar els continguts en format d’animació, de virtualitat, de 3D perquè això augmentaria la capacitat immersiva de la universitat”, més enllà de que hi haurà material en suport físic. La Metaverse University tindrà sales virtuals de reunions, convencions o congressos per abordar temàtiques i debats sobre continguts relacionats amb la matèria a què es dediquin els cursos impartits. A més, la Metaverse University acompanyarà al seu alumnat amb un servei de mentoring.
Horizon Metaverse ha detectat que un 6% dels joves en edat universitària no volen formar-se en la universitat convencional perquè aquesta no els assegura un lloc de treball i que, per tant, hi ha demanda per tirar endavant un projecte de les característiques de Metaverse University. No obstant això, el ventall de públic objectiu amb que s’obrirà la realitat virtual de la universitat serà de 18 a 54 anys; per a totes aquelles persones que “trobin la necessitat d’adaptar-se a la transformació digital”.
Inicialment, Metaverse University espera inscriure 458 alumnes mensualment ja que la proposta acadèmica es basarà en micro formacions a partir d’una setmana de durada i fins a un màster de quatre mesos. En la seva arrencada, Metaverse University facturarà uns 300 euros per un micro curs a Espanya i uns 150 euros a Llatinoamèrica, de manera que el pla de negoci d’Horizon Metaverse preveu ingressar quatre milions d’euros i obtenir beneficis ja en el primer any, del voltant del milió d’euros.
La proposta acadèmica preveu la inscripció de prop de 460 persones cada mes
L’oferta de cursos s’està ultimant “fugint del típic sistema acadèmic actual perquè la tecnologia avança de manera tan accelerada que el que es necessita són micro credencials formatives que es vagin actualitzant semestralment, perquè el que s’aprèn avui d’aquí a sis mesos pot haver canviat”. Hi haurà formació en tot allò on el blockchain és aplicable: programació, creació de NFTs —certificats d’autenticitat que poden tenir valor també a la vida real—, finances descentralitzades i matèries relacionades amb la indústria, com per exemple, la traçabilitat relacionada amb productes que necessiten validar el seu origen…
Horizon Metaverse espera poder tancar la segona ronda de finançament el pròxim mes de juliol, amb la captació d’una inversió de 465.000 euros, que complementarà la primera ronda en què va aconseguir generar 100.000 euros. “Volem donar entrada a inversors que ens aportin valor afegit i que es puguin sumar a aquest projecte d’economia col·laborativa”.
Darrere de la iniciativa hi ha una seixantena de persones de diverses disciplines disposada a aportar els seus coneixements per a la formació dels alumnes. El Comitè Acadèmic de la Metaverse University està presidit per Fernando Pedro Méndez González, y format entre d’altres per José Domingo Valls, Fermín Morales, el catedràtic Luis Manuel Alonso, Paloma Taltavell, el catedràtic Benito Arruñada, Teresa Rodríguez de las Heras, el catedràtic José Prat i el Óscar Morales. Els responsables acadèmics seran els encarregats de “crear cursos sobre els avenços tecnològics que faran de pont entre el món real que, transportat a través de la tecnologia blockchain, ens portarà a la realitat del futur, la de les noves tecnologies”, conclou Moga.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…